Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kagylóval támad a Sony

Tablet

Kagylóval támad a Sony

„Nem az a lényeg hogy ki volt az első, hanem hogy ki csinálja jobban.” Az idei IFA-n Howard Stringer ezekkel a szavakkal mutatta be a Sony hamarosan megjelenő tabletjeit, a görbe dizájnú S-t és a kagylóalakú P sorozat zászlóshajóitt. A japán gyártó ezzel a két androidos géppel szeretne betörni a tabletek piacára.

Az „S” 9,4 hüvelykes  IPS kijelző Trublack és Bravia technológiával van felszerelve, természetesen wifis és választható 16 és 32 gigás verzió is belőle. Amerikában a 3G-s kiadás mellett kapható lesz a 4G-s változat is.  A gép további specifikációiról keveset árultak el, csupán annyit, hogy lesz benne SD-kártya olvasó és az akkumulátora sokáig fogja bírni. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy Bluetooth-on keresztül képesek leszünk kommunikálni a Playstation 3-mal és a beépített infraporttal irányíthatjuk majd a Bravia tévénket.

A „P” kissé szokatlan formavilággal érkezik: a kagylóalakú dizájnt és a dual screen-es android megoldást már a Kyocera Echo is használta, de a két 5 hüvelykes, 1024×480-as felbontású kijelző igazi Nintendo DS élményt adhat nekünk. A gyártó ígérete szerint a két képernyő külön-külön (ebook olvasása közben) és összehangoltan is képes lesz működni. Utóbbira a legjobb példa lehet egy email kliens vagy egy szövegszerkesztő, amikor is az alsó kijelző billentyűzetként funkcionál.

Várhatóan még idén az európai boltok polcaira kerülhetnek a tabletek 500-600 eurós árcédulával. Amerikában valószínűleg heteken belül a piacra dobják ugyanennyi dollárért. Itthon valószínűleg sokkal drágább lesz, ahogyan azt már megszokhattuk.



Szólj hozzá!

További Tablet

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés