Connect with us

Hirdetés

technokrata

Huawei userek figyelem: Augusztusban jön az új GPU Turbo

SmartPhone

Huawei userek figyelem: Augusztusban jön az új GPU Turbo

Huawei userek figyelem: Augusztusban jön az új GPU Turbo

Augusztusban érkezik az új GPU Turbo

A Huawei Fogyasztói Üzletága bejelentette a GPU Turbo idei frissítési ütemezését. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat okostelefonjai minden eddiginél nagyobb grafikai teljesítményre lesznek képesek, ezzel közel 60 százalékkal javul a játékok és VR alkalmazások képi minősége. A több hullámban, EMUI frissítésként érkező GPU Turbo első körben 2018. augusztusától a gyártó idei csúcskategóriás szériáján, a P20 készülékeken és a tavaly ősszel bemutatott Huawei Mate 10-en, Mate 10 Pro-n és a Mate RS-n lesz elérhető Európában.

A nagy grafikai teljesítményt igénylő szórakoztató és virtuális valóság (VR) alapú alkalmazások nagyon népszerűek az okostelefon tulajdonosok körében, de hátrányuk, hogy megterhelik a telefonok processzorát, amely adott esetben a megjelenítés, ezáltal pedig a játékélmény rovására is mehet. A Huawei legújabb grafikai frissítése, amelyet a luxusautók ereje ihletett, erre a problémára szállít megoldást.

A GPU Turbo a szoftver és a hardver használatának optimalizálásával tudja növelni a készülékek teljesítményét – a frissítésnek köszönhetően közel 60 százalékkal növekszik a grafikai feldolgozás hatékonysága, miközben 30 százalékkal csökken az energiafogyasztás. A megnövekedett teljesítmény így nem megy majd az akkumulátor töltöttségének rovására, mint azt a fejlesztést megelőzően tapasztalhatták a felhasználók.

A frissítés telepítését követően a vállalat okoskészülékei képesek lesznek rendszerszintűvé tenni a grafikai feldolgozást, ezzel minden eddiginél teljesebb vizuális élményt nyújtva a felhasználó számára. A GPU Turbo elsősorban az okostelefonos játékok szerelmeseinek kedvez majd. A frissítés kezdetben a többjátékos PUBG Mobile, valamint Mobile Legends: Bang Bang nevű népszerű játékokat fogja támogatni, melyeket naponta többmillió felhasználó használ szerte a világon.

A mobiljátékok mellett a GPU Turbo a Huawei készülékek számára EMUI optimalizálást is jelent majd. A teljesítménynövekedés a virtuális oktatás, online vásárlás, telegyógyászat előtt is számos lehetőséget nyit meg. A népszerű kiterjesztett valóság (AR) és a virtuális valóság (VR) segítségével a felhasználók az okostelefonon keresztül járhatnak be tájakat, különböző helyszíneket úgy, mintha fizikailag élnék át a telefon nyújtotta élményeket.

Ryan Lui, a Huawei Fogyasztói Üzletágának Software Marketingért felelős vezetője elmondta, a felhasználók egyre inkább igénylik a kifinomultabb, szebb kivitelezésű játékokat: „A grafikai teljesítmény egyre inkább kulcskérdésnek számít az okos készülékeknél, alkalmazások, játékok széles skáláját hajtja, működteti. Jelenleg a legtöbb innovációra a mobilkészülékeken történő játéknál van igény, a felhasználók jobban élvezik a grafikailag többet igénylő szórakoztató alkalmazásokat. A GPU Turbo lehetővé teszi a csúcskategóriás telefonos játékélményt, miközben megnyitja a lehetőséget azelőtt, hogy olyan alkalmazásokat használhassunk vásárlásra, tanulásra és szórakozásra, mint az AR és VR”, tette hozzá.

Az IDC jelentése szerint a tavalyi évben a felhasználók kétszer annyit költöttek játékokra mobileszközökön, mint PC-n, és négyszer annyit, mint a hagyományos játékkonzolokon. A játékokkal, mobilokkal és e-sporttal foglalkozó piackutató cég, a Newzoo szerint 2017-ben a mobiljáték üzletág 19 százalékkal, 46,1-milliárd dollárra nőtt tavaly, és már a teljes gaming piac forgalmának 42 százalékát tette ki.

A Huawei várhatóan még idén augusztusban elérhetővé teszi a vadonatúj GPU Turbo-t a Mate 10, a Mate 10 Pro, a PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 10, a HUAWEI P20 Pro, a HUAWEI P20 és PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate RS készülékek tulajdonosai számára Európában, Oroszországban, Ázsiában és Afrikában.

A GPU Turbo nemzetközi frissítési ütemezése:

Termék Régió Frissítés dátuma
HUAWEI Mate 10, Mate 10 Pro, Mate RS Európa, Oroszország, Ázsia, Közép-Kelet, Afrika 2018. augusztus
HUAWEI P20 és P20 Pro Európa, Oroszország, Ázsia, Közép-Kelet, Afrika 2018. augusztus
HUAWEI Mate 10 Lite Minden piac 2018. szeptember
HUAWEI P Smart Minden piac 2018. szeptember
HUAWEI P20 Lite Európa, Ázsia, Közép-Kelet, Afrika 2018. szeptember
HUAWEI Mate 9 és Mate 9 Pro Minden piac 2018.november
HUAWEI P10 és P10 Plus Minden piac 2018.november

További SmartPhone

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés