Connect with us

technokrata

Azt hittétek vége a nagy megapixelharcnak? Dehogy, hiszen csak most kezdődik igazán!

SmartPhone

Azt hittétek vége a nagy megapixelharcnak? Dehogy, hiszen csak most kezdődik igazán!

Azt hittétek vége a nagy megapixelharcnak? Dehogy, hiszen csak most kezdődik igazán!

A Sony bejelentette legújabb okostelefon-kameráját, ami 48 megapixeles lesz

Már nem kell sokat várni és találkozhatunk is a Sony nemrégiben bejelentett újdonságával, ami nem más, mint egy 48 megapixeles fotók készítésére alkalmas szenzor, ami állítólag brutális színvonalbeli növekedést ígér a mobilfotózás terén.

 

Ha megfigyeltük, vagy érdelet valaha is a mobilkamerák fejlődése, akkor észrevehettük, hogy egy bizonyos ideje abbamaradt a nagy megapixel-háború, hiszen egyszer csak elérték a technikai csúcsot, egyszerűen képtelenek voltak nagyobbat alkotni ilyen kis méretben, egészen mostanáig. A Sony-t, mivel ők mindig is kamerában voltak erősebbek mint okostelefonban, nem hagyta nyugodni a tény, hogy itt megálljanak. Rájöttek, hogy tök jól ki lehet használni ezt a piaci rést, minek is próbálkozzanak olyannal, ami nem megy annyira. (okos)

Miért lesz ez jó nekünk a hétköznapokban?

Természetesen a jobb képminőség mindenkinek jó. Egyre inkább az egy készülékbe való integrálódás felé mutat az irány, bármennyire is kártékonyan hat ez egyes üzletágakra, az ember alapvetően nem szeret egy csomó kütyüt hurcolászni magával, ha nem muszáj. Természetesen ez sem fogja kiváltani a professzionális fotómasinákat, de mondjuk biztosan lesz egy olyan réteg, akiknek innentől nem lesz szükségük középkategóriás fényképezőgépükre.

Egyébként egy egyszerű fotómontázzsal remekül lehet szemléltetni a különbséget, a következő képen baloldalt egy 12MP-es kamerával készített fénykép látható, jobboldalon pedig az új csoda.

Forrás: hvg.hu

Forrás: hvg.hu

Mint az tisztán látszik, ráközelítve is igen durván részletes minőséget kapunk, ami azért a mostani okostelefonjainkkal lehetetlen. Várhatóan a jövő év elején már érkezni fognak azok a készülékek, melyekben megtalálható lesz a szenzor.

További SmartPhone

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin