Connect with us

technokrata

Az egész lakásunkat megfigyelné a Google

Smart home

Az egész lakásunkat megfigyelné a Google

Megérkezett a Google Home, a kaliforniai gyártó otthonokba szánt személyi asszisztense.

A korábbi pletykáknak megfelelően a Google ma este bemutatta az Amazon Echo riválisát, a Google Home-ot. A készülék a konkurenshez hasonlóan folyamatosan aktív így egyetlen gombot sem találunk a tojás formájú Home-on. Van viszont beépített hangszóró, ezzel nemcsak a parancsunkra reagálhat az eszköz, de rajta keresztül zenék is megszólalhatnak, a kaliforniai gyártó közleménye alapján igen jó minőségben.

googlehome2

Amennyiben persze inkább másra bíznánk a zenék megszólaltatását, úgy az sem gond, az újdonság a WiFi hálózaton keresztül képes hangszórók és Chromecast eszközök vezérlésére, illetve több, automatizált rendszert is támogat, így az okosotthon tulajdonosok biztosan hasznát veszik majd. Különösképp azok, akik a Google tulajdonában álló Nest valamely eszközét megvásárolták a közelmúltban, hiszen a Home ezeket is prímán irányítja, így a termosztát és a biztonsági kamera is reagál mostantól a hangunkra.

googlehome3

A Home ezzel összefüggésben erősen építkezik a szintén most bemutatott Google Assistant-ra, így akár a kanapén fekve is rendelhetünk mozijegyet, bérelhetünk autót vagy épp megtudhatjuk, hogy milyen idő van kint (bár ehhez lehet, hogy jobb felkelni). A Google Home várhatóan az év második felében jelenik majd meg, egyelőre ismeretlen áron.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin