Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az egész lakásunkat megfigyelné a Google

Smart home

Az egész lakásunkat megfigyelné a Google

Megérkezett a Google Home, a kaliforniai gyártó otthonokba szánt személyi asszisztense.

A korábbi pletykáknak megfelelően a Google ma este bemutatta az Amazon Echo riválisát, a Google Home-ot. A készülék a konkurenshez hasonlóan folyamatosan aktív így egyetlen gombot sem találunk a tojás formájú Home-on. Van viszont beépített hangszóró, ezzel nemcsak a parancsunkra reagálhat az eszköz, de rajta keresztül zenék is megszólalhatnak, a kaliforniai gyártó közleménye alapján igen jó minőségben.

googlehome2

Amennyiben persze inkább másra bíznánk a zenék megszólaltatását, úgy az sem gond, az újdonság a WiFi hálózaton keresztül képes hangszórók és Chromecast eszközök vezérlésére, illetve több, automatizált rendszert is támogat, így az okosotthon tulajdonosok biztosan hasznát veszik majd. Különösképp azok, akik a Google tulajdonában álló Nest valamely eszközét megvásárolták a közelmúltban, hiszen a Home ezeket is prímán irányítja, így a termosztát és a biztonsági kamera is reagál mostantól a hangunkra.

googlehome3

A Home ezzel összefüggésben erősen építkezik a szintén most bemutatott Google Assistant-ra, így akár a kanapén fekve is rendelhetünk mozijegyet, bérelhetünk autót vagy épp megtudhatjuk, hogy milyen idő van kint (bár ehhez lehet, hogy jobb felkelni). A Google Home várhatóan az év második felében jelenik majd meg, egyelőre ismeretlen áron.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés