Connect with us

technokrata

Siess, erre már nem sokáig jelentkezhetsz!

Smart home

Siess, erre már nem sokáig jelentkezhetsz!

Már csak három hétig lehet jelentkezni a Társasházi Pályázatra.

Három hét van hátra a Társasházi Pályázat 2016-os kiírásának június 15-ei lezárásáig, ennyi ideje van a társasházi közös képviselőknek és lakásszövetkezeti elnököknek, hogy leadják az általuk képviselt házak támogatási kérelmeit. Az OTP Bank immár nyolcadszor kiírt Társasházi Pályázatának idén külön jelentőséget ad, hogy jelenleg nem fut más olyan országos támogatási program, amely kifejezetten a társasházak és lakásszövetkezetek fejlesztéseihez kínálna vissza nem térítendő forrást.

A pályázat keretében tíz hazai lakóközösség részesül vissza nem térítendő támogatásban, amelyet kültéri, homlokzati, szerkezeti és belső felújításokra, fejlesztésekre fordíthatnak. A program célja ezzel, hogy támogassa azoknak az életminőség-javító beruházások elvégzését, amelyekre egyébként nem kerülhetne sor az anyagi források szűkössége miatt.

„Különös aktualitása van most a Társasházi Pályázatnak, hiszen a társasházi törvénynek megfelelően a lakóközösségeknek május 31-ig kell elfogadniuk éves költségvetésüket, amelynek talán legfontosabb pontja a felújításokra szánt összegek tervezete. A társasházaknál megfigyelhető általános forráshiány miatt minden olyan pályázatot kiemelt figyelem kísér, amelyek révén külső forrásokkal csökkenthetőek a tulajdonosokra háruló anyagi terhek.” – mondta Sárvári Marcell, a Házfórum társasházszakmai fórum vezető szakértője. Hozzátette, hogy április végén és május elején ugyan elindult két olyan uniós pályázat, amelyek érintik a társasházakat és lakásszövetkezeteket, a két kiíráson azonban csak a Budapesten kívüli, leszakadó településrészeken elhelyezkedő, a helyi önkormányzattal közösen pályázó házak vehetnek részt.

tarsashaz

A Társasházi Pályázat három kategóriában hirdet első, második és harmadik helyezettet, illetve egy különdíjat is odaítél, a nyertesek másfél-, egy- és félmillió forintos vissza nem térítendő támogatásban részesülnek. Az Ezermester, a Biztonság és a Közösségépítés kategória keretében a legkülönfélébb műszaki, személy- és vagyonvédelmi, illetve a közösségi helyek felújítását és hasznosítását elősegítő projektekre nyerhetnek támogatást a házak.

„Az immár nyolcadik évben elindított Társasházi Pályázat eddigi tapasztalatai alapján elmondható, hogy a nyereményösszegből végrehajtható kisebb beruházások mellett a társasházak több tízmillió forintos tervekkel is neveznek. Ebből láthatóan a tulajdonosok egyre nagyobb hányada látja úgy, a közösségek nem várhatnak az épületenergetikai és egyéb felújításokkal, minél előbb szeretnék a korszerűsítések hasznait élvezni, ezért pedig komoly befektetésre is hajlandóak” – mondta Sárvári Marcell.

A Társasházi Pályázat keretében az anyagi támogatás mellett a közös képviselők és a lakók szakmai segítséget is kapnak a felújítások anyagi és jogi hátterének rendezésében. Az adott esetben szükséges hitelfelvételek, lakástakarékpénztári és egyéb megtakarítások intézésében az OTP Bank országos társasházi szakértői hálózata segíti a közösségeket.

A Társasházi Pályázattal kapcsolatos minden további információ a Házfórum honlapján érhető el az „OTP Társasházi Pályázat” menüpont alatt.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu