Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zöld töltőket vezet be az Európai Bizottság

Smart home

Zöld töltőket vezet be az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság azt szeretné elérni, hogy egy éven belül egyfajta töltővel minden mobiltelefont fel lehessen tölteni, és ne fogyasszanak feleslegesen áramot a konnektorban felejtett töltők – írja az SG.hu.

A mobiltelefonok, az MP3-lejátszók és a laptopok töltőire vonatkozó rendeletet fogadott el az Európai Bizottság, amely 2010-től lép hatályba. Az EU kormányzati szerve azt szeretné elérni, hogy egyfajta töltőt használjanak a különböző mobiltelefon gyártók, és ha egy töltő véletlenül csatlakoztatva van egy konnektorba, de nincs rákötve semmilyen berendezés, akkor ne fogyasszon áramot. Napjainkban gyakran előfordul, hogy a konnektorban lévő, de nem használt töltők hőt bocsájtanak ki, vagyis áramot vesznek fel a hálózatból. Ezáltal pedig a cégek és a felhasználók évente nagyon sok áramot pazarolnak el, ráadásul ez tűzveszélyes is.

Az új szabályozással a tervek szerint 2020-ra a feleslegesen elpazarolt áram mennyiségét egyharmaddal, a széndioxid-kibocsájtást pedig több mint 3 millió tonnával lehet majd csökkenteni. Így akár évente 9 terawattóra is megtakarítható lesz, ez a mennyiség megfelel Litvánia éves áramfogyasztásának – derül ki az SG.hu cikkéből.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés