Connect with us

Hirdetés

technokrata

ReWalk segít a mozgássérült embereken

Smart home

ReWalk segít a mozgássérült embereken

A tolószék 2010-től a múlté. Az Argo Medical Technologies egy robotruhát tervezett, ami egy külső csontvázra emlékeztet. Bár még csak a tesztidőszakban járnak, de nagy reményeket táplálnak a termék iránt.

Az Argo Medical Technologies egy most elkészült robotruhával segítene a mozgássérült embereken, hogy újra tudjanak járni. Az újdonság, melyet ReWalk-ra kereszteltek, tulajdonképpen egy külső csontvázhoz hasonló. Könnyűsúlyú, motorizált lábtámogató elemekből, és bonyolult mozgásérzékelőkből áll. A készülékhez tartozik egy hátitáska, melyben egy számítógép irányítja a lépéseket.

“Az, hogy a lábaimon állok megváltoztatta az életem. Nem kell mindenkire felnéznem, már ugyanolyan magas vagyok, mint azok az emberek, akik nem mozgássérültek” – közölte Radi Kaiof aki a használja a készüléket. Kaiof ex-izraeli katona, aki 20 évvel ezelőtt bénult le. Bár a lábait nem érzi, de a sétáláshoz még mindig van igénye.

A gép egyensúlyt ad és segít a mozgássérült embereknek, hogy sétáljanak, lehajoljanak, leüljenek, vagy lépcsőzzenek. A készülék egyelőre még tesztelés alatt áll, azonban több helyen is ki akarják próbálni, többek közt az USÁ-ban és Európában is, de csak valamikor 2010-ben fog kereskedelmi forgalomba kerülni. Az áráról még nincs információ. – adta hírül a CNN.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés