Connect with us
Hirdetés

technokrata

ReWalk segít a mozgássérült embereken

Smart home

ReWalk segít a mozgássérült embereken

A tolószék 2010-től a múlté. Az Argo Medical Technologies egy robotruhát tervezett, ami egy külső csontvázra emlékeztet. Bár még csak a tesztidőszakban járnak, de nagy reményeket táplálnak a termék iránt.

Az Argo Medical Technologies egy most elkészült robotruhával segítene a mozgássérült embereken, hogy újra tudjanak járni. Az újdonság, melyet ReWalk-ra kereszteltek, tulajdonképpen egy külső csontvázhoz hasonló. Könnyűsúlyú, motorizált lábtámogató elemekből, és bonyolult mozgásérzékelőkből áll. A készülékhez tartozik egy hátitáska, melyben egy számítógép irányítja a lépéseket.

“Az, hogy a lábaimon állok megváltoztatta az életem. Nem kell mindenkire felnéznem, már ugyanolyan magas vagyok, mint azok az emberek, akik nem mozgássérültek” – közölte Radi Kaiof aki a használja a készüléket. Kaiof ex-izraeli katona, aki 20 évvel ezelőtt bénult le. Bár a lábait nem érzi, de a sétáláshoz még mindig van igénye.

A gép egyensúlyt ad és segít a mozgássérült embereknek, hogy sétáljanak, lehajoljanak, leüljenek, vagy lépcsőzzenek. A készülék egyelőre még tesztelés alatt áll, azonban több helyen is ki akarják próbálni, többek közt az USÁ-ban és Európában is, de csak valamikor 2010-ben fog kereskedelmi forgalomba kerülni. Az áráról még nincs információ. – adta hírül a CNN.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

samsung

SmartPhone

Kezd lejjebb menni a hajlítható mobilok ára

2021. július 31. szombat
privát

Kütyük

Szerezd vissza a mobilod privát szféráját!

2021. július 29. csütörtök
huawei

SmartWatch

Már játszani is lehet a Huawei legújabb okosóráján

2021. július 29. csütörtök
apple watch 3 okosóra okoseszköz

Kütyük

Mennyire éri meg Apple Watch 3 okosórát venni?

2021. július 26. hétfő
honor

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu