Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ötven millióan vásároltak Wii játékkonzolt

Smart home

Ötven millióan vásároltak Wii játékkonzolt

Több mint ötvenmillió darabot adtak el a Nintendo hadonászós konzoljából három év alatt. Ennyi idő alatt még soha semmilyen játékgépet sem sikerült ekkora példányszámban értékesíteni.

Ötven millió eladott példánnyal a világ három év alatt a legnagyobb mennyiségben értékesített konzoljává vált a Wii, jelentette be Satoru Iwata a Nintendo elnöke szerdán. A 2006-ban debütált játékgép sikeresen vette fel a versenyt az Xbox és a Playstation legújabb verzióival és olyanokat is rávett a számítógépes játékra, akik korábban ezt a szórakozási formát nem tartották vonzónak. Sikerét elsősorban a mozgás érzékeny kontrollerének köszönheti.

“Őszintén szólva a DS és a Wii megjelenése előtt senki sem várt ilyen mértékű közönségsikert ezektől a termékektől. A konzoljaink népszerűsége az alkalmi játékosok körében minden várakozásunkat felülmúlta.” – mondta el Iwata a Játékfejlesztők Konferenciáján (GDC) San Farnciscóban. A Nintendo sikerekről beszámoló vezetője, 2005-ben ugyanezen konferencián jelentette be a Wii piacra dobását, bár akkor még Revolution (forradalom) néven akarták forgalmazni.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés