Connect with us

Hirdetés

technokrata

Íme, Anglia legöregebb működő tévéje!

Smart home

Íme, Anglia legöregebb működő tévéje!

Egy londoni házban találták meg Anglia legöregebb, még működő televízióját.

Az 1936-os Marconiphone-t vélhetően a brit televíziós szolgáltatás elindulásának első néhány hónapjában készíthették. A készülék megtalálását egy egész országos felhívás előzte meg.

A tévé Jeffrey Borinsky elektromérnök és régi tévé-, és rádiógyűjtő tulajdonában van. Borinsky 10 éve egy másik gyűjtőtől vette a 30 cm-es képátlóval rendelkező készüléket, melyet még mindig restaurál.

A Marconiphone 702 modern televízióként üzemel, Borinsky csatlakoztatott hozzá egy Freeview set-top-boxot, így digitális csatornák vételére is alkalmas. A tévét napi két órára kapcsolja be, és a ’30-as, ’40-es évek filmjeit nézi rajta.

A Bradfordban található brit Nemzeti Média Múzeumban is őriznek egy hasonló készüléket, ám azt nem használják. A múzeum kurátora, Iian Logie Baird szerint rémisztő látni a Marconiphone-t működés közben.

A Digital UK, a digitális átállásért felelős szerv indította el országszerte a versenyét, mely során a legöregebb működő tévét keresték. A cél az volt, hogy bemutassák, a legöregebb tévé is képes a digitális adás fogadására, írja a BBC News.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés