Connect with us

Hirdetés

technokrata

3D helyett „fekete halál”

Smart home

3D helyett „fekete halál”

Megjelent a Nintendo forradalminak titulált játékkonzolja. Túl korán?

Többszöri csúszás után, múlt hét pénteken debütált a japán vállalat régóta várt speciális marokkonzolja, melynek érdekessége, hogy szemüveg nélküli háromdimenziós látványt kínál. A duplakijelzős eszköz ezt speciális lencsefelülettel éri el, mely képes 3D-s hatást kelteni (az első véleményekről bővebben itt). Ennek kapcsán már korábban kiderült, hogy fiatal gyerekeknek (7 éves kor alatt) nem is ajánlott használata, mivel szemizmaik még nem elég fejlettek ehhez a szórakozási formához (további részletek itt).

Nem feltétlenül szórakozhatott gondtalanul az sem, aki már elég idős (és szerencsés) ahhoz, hogy hozzájuthasson egy japán masinához. Mint kiderült, az első vásárlói rohamot követően sokan tapasztaltak rendellenes működést a kis konzolnál. Hardveres újraindítást igénylő lefagyást produkált számos esetben a Nintendo 3DS, amit az érintettek egy része képes volt újraindítással vagy az SD kártya formázásával megszüntetni, más részük viszont a forgalmazóhoz fordult a problémával.

Nintendo - 3DS -  black screen of death.

De mit mond a gyártó? Nos, a Nintendo azzal állt a nyilvánosság elé, hogy azok, akik valamilyen rendellenességet tapasztalnak a konzollal kapcsolatban, töltsék le és telepítsék a legfrissebb rendszerfrissítést. Amennyiben ez nem segít, akkor pedig vegyék fel a kapcsolatot a Nintendo helyi ügyfélszolgálatával (már ha az érintett régióban van ilyen).

Az azonban – legalábbis a nyilvánosság számára – nem derült ki, hogy mi okozza a problémát. Amint arról mi is írtunk, a kis játékgépnek már tavaly meg kellett volna jelennie, ám először február, majd március végére tolták ki ennek időpontját. Lehetséges, hogy még pár hétnyi csiszolgatás ráfért volna a gép operációs rendszerére – ezt támasztja alá az is, hogy szoftveres frissítéssel próbálja kezelni a jelenséget a Nintendo.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés