Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem kell nagy masina a kristálytiszta közelképekhez!

Smart home

Nem kell nagy masina a kristálytiszta közelképekhez!

Különleges zoomképesség – kis méretben.

Az új Cyber-shot H50 digitális fényképezőgép számtalan manuális funkció egyesít, kompakt mérete és egyszerű kezelése mellett kemény, karcálló bevonattal rendelkezik. Erőteljes, 15-szörös zoommal ellátott Carl Zeiss Vario-Tessar objektívje ideális társsá teszi utazáshoz és minden olyan alkalomra, amikor nagy masina cipelése nélkül szeretnénk kristálytiszta közelképeket készíteni.

A nagyméretű és nagy kontrasztú, 3”-os Clear Photo LCD Plus képernyő felfelé és lefelé egyaránt dönthető, további alkotói szabadságot biztosítva a különböző szögekből történő fényképezéshez, míg az elektronikus képkereső kényelmes alternatívát kínál a felvételek megkomponálásához.

A Sony érzékeny BIONZ processzorának köszönhetően a továbbfejlesztett Arcfelismerő technológia akár nyolc emberi arc megkülönböztetésére is képes egyetlen jeleneten belül, s a fókusz és az expozíció ennek alapján történő automatikus szabályzásával szebb portrékat eredményez. Ezt egészíti ki a Mosolykereső, amely addig késlelteti a zár automatikus kioldását, amíg mosolyt nem észlel a fényképalany arcán.

Akciódús pillanatok megörökítéséhez a Sportfotó üzemmód kínál rendkívül nagy zársebességet folyamatos prediktív autofókusszal kiegészítve, amely minimális zárkéséssel teszi lehetővé a gyorsan mozgó jelenet kimerevítését.

A Sony dupla elmosódásgátló rendszerével beltérben vagy kevés természetes fény mellett is hangulatosabb, természetesebb képek készíthetők. Nagyfokú, akár ISO 3200-as érzékenysége és a Super SteadyShot optikai képstabilizátor együttes használata pedig kézből történő fényképezés esetén is garantálja a felvételek elmosódásmentességét, ami különösen magas zoombeállításoknál szokott problémát jelenteni. Az erőteljes BIONZ képfeldolgozó lehetővé teszi a felhasználó számára a zajcsökkentés három fokozatú beállítását, melyekkel bármely felvétel egyedi igényei kielégíthetők.

Ellenfényben álló vagy nagy kontrasztú témáknál a dinamikatartomány-optimalizáló (DRO) segít a nagy fényerejű és az árnyékos felületek részleteinek feldolgozásában, biztosítva a kép természetességét és egyenletes expozícióját. Az új DRO Plus üzemmód emellett a kép minden egyes területét elemzi, s ezáltal még jobb, a fényes és árnyékos felületek részleteit nagyobb arányban megőrző képeket hoz létre.

Extra kreatív lehetőségeket kínál a Rekeszelés (Bracket shooting) üzemmód, amely három felvételt készít el különböző expozíciós értékkel, fehéregyensúllyal vagy színüzemmód-beállítással. De a fotórajongók a készülékbe épített ötféle színszűrő-effektust is értékelni fogják, melyek külön üvegszűrők megvásárlása nélkül biztosítanak teljesebb szabályzást.

Felvételkészítés után a H50 több retusálási opciót kínál, beleértve a vörösszem-csökkentést és a speciális szűrőeffektusokat is – egyszerű megoldásként a felvételek utólagos, számítógép nélküli korrigálására.

A fotók közös nézegetését szórakoztató lejátszási funkciók sora teszi még élvezetesebbé: diavetítés üzemmódban például többféle zenei aláfestés közül lehet választani, sőt hozzárendelhetők a képekhez egyéni zenei fájlok is, melyek számítógépről tölthetők át.

A H50 tartozék kiegészítői között megtalálható a zárkioldást és a zoomolást megkönnyítő, valamint Kezdés, Menü és Vezérlés gombbal ellátott távvezérlő. Opcionális kiegészítőként többféle nagylátószögű és telefotózásra alkalmas konverziós objektív, szűrők, akkumulátorok, úti töltők, sportcsomagok és tokok választhatók hozzá.

Európában a Cyber-shot H50-es digitális fényképezőgép április végétől kerül a boltokba.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés