Connect with us

technokrata

Veszélyeztetett emlékképek

Smart home

Veszélyeztetett emlékképek

Van, aki soha nem látja viszont papíron fotóit!

A digitális fényképezők, videokamerák vagy akár a mobiltelefonok kép- és hangrögzítő funkcióinak használatával egyre több digitális emlék megőrzéséről kell gondoskodni. Legyenek bármilyen megbízhatóak is a számítógépekbe épített merevlemezek, rendszeres archiválás nélkül komoly esély van rá, hogy előbb-utóbb egy véletlen törlés vagy műszaki hiba következményeként soha meg nem ismételhető pillanatok emlékképei vesznek el örökre.

A Magyar Infokommunikációs Jelentés legutóbbi kiadásának adatai szerint a digitális hobbifényképészek kétötöde (38 százalék) soha nem látja viszont papíron fotóit, ami tovább növeli a megfelelő archiválás szükségességét. A BellResearch adatai arra mutattak rá, hogy a fényképek CD-re, DVD-re történő kiírását az érintett háztartások többsége több-kevesebb rendszerességgel elvégzi vagy elvégezteti.

A kérdés így már csak az, hogy mennyire rendszeres, illetve átgondolt ez a tevékenység – hiszen az elővigyázatosság csak akkor nyer valódi értelmet, ha következetességgel is párosul.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin