Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csúcstechnológia Bollywoodban

Smart home

Csúcstechnológia Bollywoodban

India hindi és urdu nyelvű film- és tévéipara teljes fellendülésben.

Egyre többet hallunk a digitális átállásról, a mobil és Internet-alapú televíziózás elterjedéséről, amely minimális vagy akár gyökeres változásokat is eredményezhet a fogyasztói szokásokban. Ám nem árt tudni, mi van a színfalak mögött!

A Siemens IT Solutions and Services (SIS), amely a Siemens új struktúrájában egyike az úgynevezett szektorfüggetlen üzleti területeknek, továbbfejleszti a két legnagyobb indiai tévécsatorna IT-infrastruktúráját. A piacvezető Star One adónál az „OnAir“ műsorszórás-menedzsment rendszert implementálja, a Sun direct TV számára pedig bevezet egy ügyfél- és pénzügyi menedzsment rendszert. A Sun direct TV a Sun Network, a második legnagyobb – 14 TV- és 45 FM rádiócsatornát működtető – tévétársaság fizetőtévé- (PayTV) adója. A két megrendelés több millió euró értéket tesz ki.

A Star One-nál az új műsorszórás-menedzsment rendszer a teljes információ-áramlást szervezi a hirdetési ügyfelek akvizíciójától kezdve az adástervek előállításáig. A szoftver automatikusan tájékoztatja a szerkesztőt a TV-jogok állásáról, és így lehetővé teszi az adástervek hosszú időre előre való kialakítását. A rendszer továbbá egyenlegbe állítja az adási jogokra fordított kiadásokat és a sugárzási költségeket az illető program adásidő-környezetében hirdetésekből származó bevételekkel. Emellett integrált elemző tool-ok segítségével kiértékelhetővé válnak a hirdetés-értékesítés adatai, optimálni lehet a hirdetési idő eladását és az adásszerkezetbe való rentábilis beillesztését. Ezt az IT-megoldást várhatóan a Star Csoport további tévéadóinál is bevezetik Hongkongban, Tajvanon, Indonéziában és a Fülöp-szigeteken.

A nemrégiben alakult Sun direct TV Private Limited társaságnál az SIS a meglévő SAP-környezetbe integrál egy Oracle-alapú ügyfél- és pénzügymenedzsment-megoldást. Minden előfizető számlát kap az általa „fogyasztott“ TV-tartalmak, időtartamok, árengedmények és árak adataival. Jelenleg az előfizetők telefonon vagy előre fizetett (prepaid) kártyával rendelik meg a nézni kívánt műsort – a Siemens megoldása lehetővé teszi az interneten való megrendelést, tagság-kiterjesztést és számlainformáció-lehívást is. Továbbá kapcsolódik az SAP rendszer „back-end” alrendszereivel, mint pl. a Financial Accounting, Materials Management és Inventory Control. A fenti megrendelések megerősítik a Siemens helyzetét a média-szektor vezető IT-megoldás és -infrastruktúra szállítójának globális szerepében. Nemrégiben a két brit társaságtól, a BBC-től és az ITV-től kapott digitális műsorgyártással kapcsolatos megrendeléseket.

Mint ismeretes, Bollywood India Bombay (Mumbai) központú, hindi és urdu nyelvű film- és tévéiparának népszerű neve.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés