Connect with us

technokrata

„Dobozos” ATM-ek

Smart home

„Dobozos” ATM-ek

Mindössze azt kell megmutatni, hol az elektromos hálózati konnektor.

A Siemens IT Solutions and Services (SIS) az Egyesült Királyságban a készpénzkezelésben piacvezető NoteMachine vállalat rendelkezésére bocsátja a pénzkiadó automaták németországi infrastruktúráját és átveszi az információtechnikai üzemeltetést. Az öt évre szóló megállapodás értéke több millió euró. A múlt év októbere óta már élesben működnek az első ATM-ek Észak-Rajna-Vesztfáliában.

A NoteMachine Limited 6000 ATM-et állított üzembe bankfiókokon kívüli felállítási helyeken: pl. benzinkutaknál, bevásárló központokban és szállodákban. Német leányvállalata, a NoteMachine GmbH, erősíteni kívánja jelenlétét Németországban, és ezért az SIS segítségével újabb 250 darabot fog a következő években installálni. Ehhez a Siemens szállítja a teljes infrastruktúrát a szoftvertől kezdve a hálózatokig.

A különleges a dologban az, hogy minden komponens szabványos, így bármely felhasználónál további ráfordítás nélkül bevethető. Az SIS ezen kívül felügyeli is a gépeket, és gondoskodik azok napi 24 órás folyamatos üzemkészségéről. Egy monitor-rendszer segítségével az esetleges hibák helye pontosan megállapítható, és a hibajelentés eljuttatható a szerviz-technikusokhoz. A VÖB-ZVB Bank a tranzakciókat a számlavezető bankhoz továbbítja a PIN, az összeghatár és a számlazárolás ellenőrzésére, és lebonyolítja a komplett fizetési forgalmat a bankokkal.

A benzinkutak bérlői, szállodák és bevásárlóközpontok üzemeltetői ily módon készen, dobozból előhúzva jutnak hozzá az ATM-hez; mindössze azt kell megmutatniuk, hogy hol az elektromos hálózati konnektor.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin