Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eljött az idő: védelem kell az ujjaknak is!

Smart home

Eljött az idő: védelem kell az ujjaknak is!

Beteggé tesz az érintés.

Előfordult már mindenkivel, hogy szívesen vett volna egy fertőtlenítő fürdőt, miután át kellett gyalogolnia egy koszos helyen. Nos, körülbelül ugyanezt kéne éreznünk, miután végignyomkodtunk egy érintőképernyőt. Az ilyen és ehhez hasonló felületek ugyanis kiválóan alkalmasak, hogy átadják az STD-ket. Nem kell megijedni, a nemi úton terjedő megbetegedésekhez (STD, sexually transmitted disease) hasonlóan a képernyő érintésével beszerzett egészségügyi problémák halmazát is így rövidítik (STD, screen-transmitted disease). Ne felejtsük el, hogy egy átlagos munkahelyi íróasztal és telefon jóval több baktériumot tartalmaz, mint az irodai vécéülőke.

Tehát jogosan aggódunk, hiszen az érintőképernyők és érintőmonitorok felhasználása egyre népszerűbb, a legtöbb, kommunikációt igénylő szinten felhasználják, mint például az egészségügyben, gyártásban, IT-ben, mindemellett az autógyártók is szívesen alkalmazzák új modelljeikbe a klíma, a navigáció, az audiorendszer és a fedélzeti számítógép vezérlésére.

Már a tavaly megjelent látványos videóból is jól kitűnik, hogy az érintőpanelek az interaktivitás jeles megtestesítői:

Noha eddig a tüsszögést és a köhögést tartották a fertőzés leggyakoribb módjának, a mikrobák számára az átjárást emberről emberre a telefonok, billentyűzetek, íróasztalok, egerek, érintőképernyők biztosítják. Mivel a fertőzések nyolcvan százaléka a közvetlen környezettel való érintkezésből ered, az alapvető higiénia képes visszaszorítani a fertőzés veszélyét. A fertőtlenítő törlőkendők napi szintű használata, és a rendszeres kézmosás mellett most ez az újfajta védelmi lehetőség is a rendelkezésünkre áll.

Ha ugyanis nem akarjuk megérinteni a láthatatlan szennyeződésekkel teli felületeket, húzzunk az ujjunkra úgynevezett „Phone finger”-t. Egy 25-ös csomag 10 dollárba kerül, és különböző méretben kapható. Az „óvszer” így nem csak az ujjunkat, hanem magát a felületet is védi a maguk után végleges nyomot hagyó zsíros szennyeződésektől, karcolódásoktól.

Nézzük csak, mi mindenre használjuk az ujjunkat az iPhone esetében:



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés