Connect with us

Hirdetés

technokrata

Őrült játék két dimenzió között

Smart home

Őrült játék két dimenzió között

Ezúttal nem Bowser a gonosz!

Fel, le, jobbra, balra – a kétdimenziós videojáték-figurák általában nem rendelkeznek több mozgáslehetőséggel. Hacsak nem Super Mario-nak hívják őket! A Super Paper Mario-ban a ravasz szerelő először is egy őrült kalandban vesz részt, melyben kedve szerint röpköd a második és harmadik dimenzió között.

A bajuszos szuperszerelő ebben az új játékban is megmenti a világot és kiszabadítja barátait a sötét lények kezei közül. Mint a Paper Mario-sorozat összes játékában, ebben is laposak a szereplők, mint a papír. A játékosok pedig néha megdöbbennek, mert Marionak mindig sikerül megtalálni a harmadik dimenziót és ezzel elhárítja az akadályokat, kitrükközi ellenségeit. Mert a 2D perspektívában áthatolhatatlannak tűnő akadály ugyanis a 3D-ben hajszálvékony, áthatolható. Néhány félelmetes ellenfél pedig a harmadik dimenzióban gyenge oldalát mutatja, és csupán papírtigrisként jelenik meg.

Eltérően az ismert Super Mario játékoktól, most nem Bowser a gonosz – ezúttal Peach hercegnővel és Mario testvérével Luigival együtt rabolják el. Az emberrabló a titokzatos Knickwitz gróf. Kényszeríti Peachet, hogy menjen feleségül Bowser-hez, hogy a jó a gonosszal egyesüljön. Ezzel egy sötét szívet hoz létre, mely azzal fenyeget, hogy elnyeli a világot. Mindez még mind nem elég, Luigi egy menekülési kísérlettel a teljes káoszt idézi elő.

A Wii rajongók kezdetben csak Super Mario-t vezérlik, később azonban Bowsert, Peachet és Luigit is, amint szabadon játszhatók. A legtöbb mozgáshoz elég, ha a Wii távirányítót hagyományos Controllerként használjuk, tehát a figurákat két gombbal irányítjuk, ám a Super Paper Mario kiegészítésképpen az új Wii távirányító mozgásszenzorait is használja. Ez a játékban meglepő fordulatokat eredményez…



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés