Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újgenerációs DVD-lejátszók 40 ezer alatt

Smart home

Újgenerációs DVD-lejátszók 40 ezer alatt

Asztali HD DVD rekordáron, a karácsonyfa alá.

A Toshiba és az USA-beli Wal-Mart áruházlánc megállapodása végül révbe ért: ennek köszönhetően a belépő kategóriájú Toshiba HD-A2 HD DVD lejátszó sosem látott alacsony árakon érhető el a boltokban. A modell második generációja 200 dollár alatt vásárolható meg az észak-amerikai kiskereskedelmi hálózat tagjaiban, ami átszámítva kevesebb mint 40 ezer forintos vételárat jelent.

„Mérsékeltük a Toshiba lejátszók második generációjának árát a héten. Ez a helyzet jelenleg, és ez minden, amit elmondhatok. Arról nem adunk ki információt, hogy mit tervezünk a karácsonyi bevásárlási időszakra, de úgy gondoljuk, hogy idén jóval népszerűbbek lesznek ezek a készülékek, mint a tavalyi év végén.” – nyilatkozott Melissa O´Brien, a Wal-Mart egyik szóvivője a Fortune Magazine-nak. Ez a bejelentés óhatatlanul is azt a feltételezést váltja ki az emberben, hogy decemberben akár még olcsóbb modellek is megjelenhetnek a polcokon.

Mire képes a belépőszintű Toshiba HD-A2? Természetesen a HD DVD, a DVD és a CD lejátszására, illetve a H.264 (MPEG4 AVC), a VC-1 és az MPEG2 hardveres dekódolására. Rendelkezik Sharc DSP-vel, aminek köszönhetően fel tudja dolgozni a Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD (2 csatorna), DTS és DTS-HD hangadatokat. Megjelenítő felbontását tekintve 720p (1280×720) és 1080i (1920×1080) pixelre képes, vagyis a kisebb HD-s filmeket progresszív, a jobb minőséget produkálót „csak” interlaced módban képes a televíziókra varázsolni (már persze csak akkor, ha ez utóbbiak támogatják a fenti felbontásokat).

Nem keveset esett a HD-A2 lejátszó ára, hiszen korábban 300 dollárért volt beszerezhető az áruházakban – igaz, ezért öt HD DVD filmet is kapott a készülékhez a vásárló. A 200 dolláros ár most lépéselőnyhöz juttatta a Toshibát: a nagy rivális Blu-ray lejátszók legolcsóbbika így már pont kétszer annyit kóstál. Ez utóbbi előnye azonban, hogy az 1080-as felbontást progresszív módban tudja megjeleníteni – az ugyanerre képes HD DVD lejátszók 350 dollártól vásárolhatók meg az USA-ban.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés