Connect with us

Hirdetés

technokrata

LCD-gyártás a szomszédban

Smart home

LCD-gyártás a szomszédban

Minden európai otthonba LCD-tévét!

A globális LCD tévé iránti kereslet folyamatosan nő, mivel egyre több és több ember szeretné élvezni a 21. század lapos képernyős technológiája által biztosított jó képminőséget. A DisplaySearch adatai szerint a világszerte értékesített lapos képernyős készülékek 90 százaléka LCD tévé. A Sharp számításai szerint az LCD tévék iránti kereslet még az idei pénzügyi évben eléri a 72 millió darabot, 2009-re a 100, majd 2011-re a 120 millió készüléket.

A Sharp bejelentette, hogy már öt gyárral rendelkezik, ahol integrált LCD tévégyártás folyik. A mexikói, a kínai, a japán és a malajziai gyár mellett idén nyártól már a lengyelországi toruni gyár is a gyors ütemben növekvő európai piac kiszolgálásán fáradozik. Az idei év végén pedig elkezdi a Sakai-i (Osaka tartomány) LCD TV gyár építési munkálatait is – erről bővebben itt.

„A jövő LCD tévé piacán döntő előnyre tesz szert az a vállalat, amelyik képes lesz a választott modellt a megadott darabszámban, helyi gyárban előállítani, és onnan kiszállítani. A Sharp globális utánpótlási stratégiájának a kulcsa az integrált gyártás, tehát az LCD modulok és az LCD tévék azonos üzemben történő előállítása és a folyamatok összekapcsolása.” – nyilatkozta Toshiyuki Tajima, a Sharp Electronics Europe vezérigazgatója. Az integrált gyártás eredményeképpen megtakarítás jelentkezik a szállítási és csomagolási területeken, amely jelentős CO2 kibocsátás csökkenéshez vezet.

Európa a világ egyik legdinamikusabb, ezzel párhuzamosan az LCD-k legnagyobb piaca. A Sharp előrejelzése szerint 2011-re erről a területről származik majd a világ LCD keresletének közel egyharmada. Ma a teljes LCD TV kínálat közel 40 százaléka Európában kerül értékesítésre – az idei évben az európai kereslet eléri a 27 millió darabot. 2011-re további növekedésre, szám szerint 36 millió készülék értékesítésére számít a Sharp.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés