Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy város, ahol megkezdték az átállást

Smart home

Egy város, ahol megkezdték az átállást

Whitehavenben sorra kapcsolnak ki az analóg tévéjelek.

A Cumbriában található Whitehaven az Egyesült Királyság első olyan városa, amely apránként, de mindenképpen elsőként szabadul meg analóg TV jelétől. Miután a hét elején kikapcsolták, a BBC2 csatorna már csak digitális módon fogható. Az EU határozata szerint Magyarországon 2011. december 31-én véget ér a földfelszíni televíziózás analóg korszaka, lekapcsolják az adótornyokat és csak digitális adások lesznek. Bár a digitális átállással kapcsolatban számos probléma és kérdés merül fel, minden bizonnyal csökkenteni fogja az „informatikai szakadékot”, mivel egyre többen fognak megismerkedni a fejlett technológiákkal és szolgáltatásokkal.

Craig Carruthers, a város egyik műszaki boltjának eladója szerint példátlan mennyiségű set-top-box-ot és merevlemezes felvevőt értékesítettek. „Végre ismertté válik a városunk, úgy vélem, hogy az emberek boldogok, amiért mi lettünk az elsők, és nem például London, vagy más, hasonló nagyváros.”

Mindazonáltal, a Digital UK kutatása szerint a Whitehaven-i lakosok 10 százaléka még nem készült fel a megfelelő eszközökkel annak érdekében, hogy digitális tévéadásokat nézhessen. Az Egyesült Királyságban 2012-ben kapcsolják ki az adótornyokat, de a kormány ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy az ország 75 év feletti, valamint rokkant állampolgárai különleges elbírálásban részesülnek majd.

Mary Bradley szakértő elmondta: „Fáradhatatlanul azon dolgozunk más szervezetekkel karöltve, hogy minden háztartásban megvalósuljon a zökkenőmentes áttérés. Arra ösztönzök mindenkit, hogy ha teheti, segítsen elakadt rokonain, barátain, szomszédain.”



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés