Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bukja az Intel a Dual Core processzorait?

Smart home

Bukja az Intel a Dual Core processzorait?

Nevetséges ok miatt tűnhetnek el a piacról a Dual Core CPU-k.

Az egyesült államokbeli San Jose kerületi bíróságon indítottak pert az Intellel szemben. Az augusztus 31-én kelt beadvány szerint a DualCor nevű cég azt szeretné elérni, hogy a bíróság mondja ki: az Intel jogsértően használja az elnevezést, és megsérti védett márkáját a processzorcsalád-azonosító alkalmazásával.

A kaliforniai vállalat eredetileg 2000 decemberében jött létre, akkor még GCVI néven, majd 2003 decemberében váltott nevet – ekkor kapta a DualCor Technologies megnevezést. Azért döntött a cég vezetése emellett, mert jobban ki akarta fejezni a vállalat tevékenységét: a DualCor ugyanis több CPU-s környezetekben számítási teljesítménnyel, hatékonysággal és portabilitással kapcsolatos technológiák fejlesztésében érdekelt.

2004. május 14-én védette le a DualCor nevet a cég. A beadvány szerint az Intelnek tudnia kellett erről, sőt, a cég szerint már a 2003-as névváltáskor ismertté kellett váljon a chipfejlesztő óriásvállalat számára, hogy a DualCor foglalt. A felperes pofátlanság határát súroló megjegyzését szó szerint idézzük: az Intel” Dual Core névhasználata valószínűleg megzavarja, félrevezeti, becsapja a felhasználókat, akik azt hihetik, hogy ez a DualCor termékeinek természetéből származik.”

Persze mi másról lenne szó, mint pénzről. Szerintünk ugyan a két márka egyáltalán nem zavaró, és elélhetne egymás mellett, de az olyan óriásvállalatokat, mint az Intel, nap mint nap megpróbálják megfejni a kis cégek. A DualCor egymillió dollár kártérítést követel, amit az Intel talán még ki is fizethetne több milliárdos bevételéből, ám a kaliforniai vállalat azt is el akarja érni a bíróságon, hogy az mondja ki: a chipgyártó nem használhatja a Dual Core terminust processzorai esetében (sem).



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés