Connect with us

Hirdetés

technokrata

A valaha készített legkönnyebb, legvékonyabb notebook

Smart home

A valaha készített legkönnyebb, legvékonyabb notebook

Még külső kijelzővel is felszerelték.

Folyamatos küzdelem zajlik a minél vékonyabb, könnyebb hordozható számítógép előállításáért, ami nem kis feladat, tekintve a notebookoknál tapasztalható trendeket. A kis masinák kijelzőjének mérete ugyanis jelentős hízásnak indult az elmúlt 1-2 évben – ma már nem ritka a 17 colos képátló sem.

Az Intel által támogatott Ziba Design készítette eszköz azonban nem nagy méreteivel tűnik ki a többi közül – éppen ellenkezőleg, sosem látott szintre sikerült zsugorítani a még mindig teljes funkcionalitással bíró készüléket. A vállalat közlése szerint 0,7 colos, azaz 1,75 centiméteres maximális és legvékonyabb pontján mindössze 0,3 col, azaz 75 milliméteres vastagsággal és kevesebb mint 1 kilogrammos tömeggel rendelkezik.

Fontos jellemzője, hogy flash meghajtót kapott, hiszen egy mágneses adattárolóval felszerelve nem lehetne ilyen vékony kialakítást elérni. Szinte kérkedik a Ziba a tudásával, mivel egy külső kijelzőt is beszerelt a notebookba – a Windows Vista Sidebar funkciját így a fedőlap felnyitása nélkül is ki lehet használni.

Pontos technikai adatok egyelőre nem ismertek, ahogyan az ára sem, de minden bizonnyal igen borsos összeget kell kifizetnie annak, aki majd meg akarja venni a készüléket.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés