Connect with us

Hirdetés

technokrata

Logitech X-540: térhangzás a legolcsóbban!

Smart home

Logitech X-540: térhangzás a legolcsóbban!

A Logitech bemutatta a Logitech X-540 hangszórórendszert, mely elérhető áron kínál surround megoldást a játékok kedvelőinek.

Az X-540 a beépített mátrix surround hangtechnológia révén még kétcsatornás audio forrással is élvezhetővé teszi a surround-hangzást. A hanganyagok többsége – így a játékok és a digitális zeneszámok is – mindössze kétcsatornásra van kódolva, és ezzel meglehetősen lekorlátozzák az 5.1-es rendszerek kihasználhatóságát. A Logitech X-540 hangszórórendszer, a cég első mátrix surround technológiával készült terméke, mely Európában 100 euró alatti áron kapható, úgy osztja az audio jelet az ötcsatornás hangzás érdekében, hogy közben nem torzul a hangminőség. A mátrix gombot a kényelem érdekében a középkonzolon helyezték el a főkapcsoló, a hangerő-szabályzó és a fülhallgató-kimenet mellett.

Napjainkban egyre több játékos használ lapos monitort, melynek tetején nincs sima felület, ezért a középső hangsugárzót sem lehet elhelyezni rajta. A Logitech úgy oldotta meg ezt a problémát, hogy egy monitor-klippel látta el a középső hangsugárzót. A klip biztonságosan rögzíti a középső hangszórót a lapos képernyő felső élének hátulján. Azok számára, akik ragaszkodnak CRT monitorukhoz, a középső sugárzó rögzítő-klipje állványként is szolgál, hogy a monitor tetejére állíthassák a hangszórót, vagy akár elé, az asztalra.

Az X-540 rendszert a Logitech Frequency Directed Dual Driver technológiával szerelték fel, mely úgy segít gazdagabb hangzást létrehozni, hogy minden szatelitben két hangszórónak ad helyet. Ez a technológia kiküszöböli a magas-frekvenciás interferenciát, ami egyenetlen hangzáshoz vezetett, és jócskán lerontotta a korábbi kéthangszórós szatelitek teljesítményét.

Az öt szatelit és a mélynyomó együttesen 70 watt RMS (Root Mean Square) teljesítmény leadására képes. A lefelé irányított mélynyomóba dinamikus, valósidejű equalizert szereltek a maximális basszus és minimális hangtorzulás érdekében. A szatelitek hangszóróit masszív fémrácsok védik, a mélynyomóba pedig egy lefelé irányított hangszórót terveztek. A kényelmesen elérhető fülhallgató kimenetet a központi kezelőfelületen helyezték el a fejlesztők.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés