Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem látod majd a pixeleket a Samsung új laptopján

Dotkom

Nem látod majd a pixeleket a Samsung új laptopján

A dél-koreai cég is beszáll a 4K laptopok világába.

A Samsung bejelentette végre a 4K felbontású laptopját. Az ATIV Book 9 Pro nevű gép 15,6 hüvelykes kijelzővel, 3840X2160 felbontással és érintőképernyővel érkezik. Továbbá a “valós idejű HDR fejlesztés” néven bejelentett újítás is vásárlásra csábítja a fogyasztókat.

A bejelentett adatokból kiderül, hogy egy igen jó gépet készül piacra dobni a cég. A processzor egy 2,6 GHZ-es, hatodik generációs Intel Core i7 lesz,  mellé pedig 8 GB RAM, 256 GB SSD háttértár, egy NVIDIA GeForce GTX 950M videókártya és négy hangszóró kap még helyet a gépházban . Súlya körülbelül 2kg lesz, azaz nem versenyez a legújabb pehelykönnyű modellekel, de biztosan nem szakadunk majd bele a cipelésébe.

NT940Z3LI_003_

A nyilvánosságra hozott részletekben az árát is meg lehet találni, 1600 dollárba kerül majd Amerikában, ami ismerve a gép paramétereit egy igen reális ár lehet.

Egy árnyoldala van az új szuper gépnek, ez pedig a akkumulátoridő. A hivatalos számok 6,5 órát mutatnak maximális üzemidőnek, ami nem kimagasló, de még mindig jobb, mint más hasonló felbontású laptopoké.

Samsung-ATIV-Book-9-Pro

Egy másik laptopot is bejelentett a Samsung. Az ATIV Book 9 Spin nevű hordozható számítógép különlegessége, hogy a képernyője 360 fokban forgatható lesz. Ez a modell viszont nem rendelkezik 4K-s felbontással. Kisebb képernyővel, 13,3 hüvely, 3200X1800 QHD felbontással, érintőképernyővel és a ‘valós idejű HDR fejlesztéssel’ kerül a polcokra. Processzora egy 2,5 GHZ-es Intel Core i7, a RAM és a háttértár azonos a Pro-éval, de az akkumulátor üzemideje akár 7 óra is lehet.

NT940Z3LI_spin

A forgatható képernyő miatt akár tabletként is funkcionálhat a készülék. Kap egy kültéri beállítást is, mely felkapcsolja a képernyőfényt, hogy például a napsütésben is tudjuk látni a képet. Ennek a modellnek az ára 1400 dollár lesz.

Mindkét laptop már ebben a hónapban piacra kerül az Egyesült Államokban. A hazai megjelenés még nem ismert.

Forrás: The Verge



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés