Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ami el tud romlani, az el is romlik. Vagy mégsem?

Dotkom

Ami el tud romlani, az el is romlik. Vagy mégsem?

Murphy tudott valamit….

Murphy népszerű mondása ismerős lehet a legtöbb cégvezető számára, főleg azokon a nehéz napokon, amikor éppen a minket kiszolgálni hivatott technológia az, ami csődöt mond és megnehezíti a munkát.

Nincsenek egzakt kimutatások arról, hogy az adatvesztés évente hány ezer milliárd euró kárt okoz a világban, de nem kell ahhoz különösebben megerőltetnünk a fantáziánkat, hogy a saját vállalatunk kapcsán felmérjük a kényes információk értékét. A legtöbben ugyanakkor akkor szembesülnek az információk, adatok értékével, amikor már megtörtént a baj és töb százezer, rosszabb esetben több millió forintot kell költeniük az egyes merevlemezek, egyéb adathordozók helyreállítására.

A felhőszolgáltatások egyik vitathatatlan előnye, hogy az adataink nem a helyi számítógépen, hanem egy távoli szerveren találhatók, ezáltal gyakorlatilag megszűnik az egyes helyi számítógépek tönkremenetele miatti kockázat, ezáltal statisztikai hiba mértékűre csökkentve az adatvesztést. A felhőben lévő távoli szerverrel ugyan jó esetben fizikailag sosem fogunk találkozni, mégis biztosak lehetünk abban, hogy az ezen tárolt adatok a lehető legnagyobb biztonságban vannak. Legyenek azok a céges szerződések, levelezésünk, vagy éppen a ránk tartozó vállalati folyamatokat kezelni képes speciális alkalmazás, azokat a jelszavunk birtokában bárhol, bármilyen számítógépről elérhetjük úgy, hogy a munkavégzésünk teljes egészében a távoli gépen történik, ezzel semmilyen információbiztonsági és adatvesztési kockázatot nem okozva a vállalat részére.

Ugyanakkor a helyi számítógépek, eszközök folyamatos karbantartása, illetve szoftveres frissítése továbbra is elemi érdek marad, csak ezen feladatokat a jövőben sokkal hatékonyabban képes ellátni a vállalat rendszergazdája, lévén, hogy a helyi szerverszolgáltatásokkal és a hozzájuk kapcsolódó napi problémamegoldásokkal nem kell a továbbiakban foglalkoznia. Mindezek mellett olyan további, vállalati informatikai infrastruktúrát érintő konstruktív fejlesztésekbe kapcsolódhatnak be az it-s munkatársak, mely már rövidtávon növelheti a cég hatékonyságát. Csak mindezt már a felhőben.

Kipróbálnád? Itt az alkalom!

A GTS Hungary a Felhasználó által megadott adatokat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeli, harmadik félnek azokat nem adja át. A Felhasználó emellett hozzájárul, hogy a GTS felhasználja az adatait további marketing tevékenységei során.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés