Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rohamosan növekszik a mobilfizetési forgalom

Dotkom

Rohamosan növekszik a mobilfizetési forgalom

A mobil távközlési hálózatokon lebonyolított lakossági és vállalati internetes vásárlások összértéke 2017-re globális szinten meghaladja majd az ezer milliárd dollárt – írja az International Data Corporation (IDC) piackutató vállalat elemzése.

A “Worldwide Mobile Payments 2012-2017 Forecast” elemzésében az IDC Financial Insights kutatórészlege megállapítja, hogy a teljes forgalom túlnyomó részét a mobil eszközök által “fogyasztott” digitális tartalom, illetve a mobil eszközökön böngésző programmal elért internetes portálokon lebonyolított e-kereskedelem adja majd. Miközben azonban az abszolút forgalom önmagában nagy összegnek tűnik, a mobil eszközökkel elméletileg lebonyolítható elektronikus kereskedelemnek mindössze a 2,5 százalékát teszi majd ki 2017-ben.

Az összforgalomnak csak kisebb hányadát adják majd az kiskereskedelmi üzletek pénztárainál telepített NFC (Near Field Communication) eszközökkel lebonyolított vásárlások. A növekedés azonban a készülékek terjedésének függvényében ezen a téren is gyors ütemű lehet. A mobil eszközökön történő személyek közötti átutalások az összforgalomhoz képest csak elenyésző nagyságrendet képviselnek majd az egységes technológiai szabvány kidolgozatlansága és a műveletet lehetővé tévő rendszerek hiányos kiépítettsége miatt – áll az elemzésben.

Az IDC szerint ugyanakkor a pénzintézetek előtt jó üzleti lehetőségeket nyit meg a mobil pénzforgalom növekedése, mivel annak nagy része a hagyományos fizetőkártyás banki termékekre támaszkodik majd. A mobil fizetési technológia a pénzintézetek számára a vásárlási szokások pontosabb és mélyebb elemzését is lehetővé teszi. A pénzintézeteknek ezért érdekében áll elősegíteni hagyományos kártyás termékeik technológiai összekapcsolását NFC és “mobil pénztárca” eszközökkel.

“Az okostelefonok rohamos terjedése megnyitja az utat a legkülönbözőbb mobilfizetési megoldások bevezetése előtt, amelyek együttesen jelentős részarányra tesznek majd szert a globális kiskereskedelmi forgalomban. A megoldás rohamos terjedésére számítunk azzal párhuzamosan, ahogy a felhasználók és a kiskereskedők megbarátkoznak a technológia alkalmazásával” – mondta Aaron McPherson, az IDC Financial Insights globális fizetés-stratégiai igazgatója. (MTI)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés