Connect with us

technokrata

Rohamosan növekszik a mobilfizetési forgalom

Dotkom

Rohamosan növekszik a mobilfizetési forgalom

A mobil távközlési hálózatokon lebonyolított lakossági és vállalati internetes vásárlások összértéke 2017-re globális szinten meghaladja majd az ezer milliárd dollárt – írja az International Data Corporation (IDC) piackutató vállalat elemzése.

A “Worldwide Mobile Payments 2012-2017 Forecast” elemzésében az IDC Financial Insights kutatórészlege megállapítja, hogy a teljes forgalom túlnyomó részét a mobil eszközök által “fogyasztott” digitális tartalom, illetve a mobil eszközökön böngésző programmal elért internetes portálokon lebonyolított e-kereskedelem adja majd. Miközben azonban az abszolút forgalom önmagában nagy összegnek tűnik, a mobil eszközökkel elméletileg lebonyolítható elektronikus kereskedelemnek mindössze a 2,5 százalékát teszi majd ki 2017-ben.

Az összforgalomnak csak kisebb hányadát adják majd az kiskereskedelmi üzletek pénztárainál telepített NFC (Near Field Communication) eszközökkel lebonyolított vásárlások. A növekedés azonban a készülékek terjedésének függvényében ezen a téren is gyors ütemű lehet. A mobil eszközökön történő személyek közötti átutalások az összforgalomhoz képest csak elenyésző nagyságrendet képviselnek majd az egységes technológiai szabvány kidolgozatlansága és a műveletet lehetővé tévő rendszerek hiányos kiépítettsége miatt – áll az elemzésben.

Az IDC szerint ugyanakkor a pénzintézetek előtt jó üzleti lehetőségeket nyit meg a mobil pénzforgalom növekedése, mivel annak nagy része a hagyományos fizetőkártyás banki termékekre támaszkodik majd. A mobil fizetési technológia a pénzintézetek számára a vásárlási szokások pontosabb és mélyebb elemzését is lehetővé teszi. A pénzintézeteknek ezért érdekében áll elősegíteni hagyományos kártyás termékeik technológiai összekapcsolását NFC és “mobil pénztárca” eszközökkel.

“Az okostelefonok rohamos terjedése megnyitja az utat a legkülönbözőbb mobilfizetési megoldások bevezetése előtt, amelyek együttesen jelentős részarányra tesznek majd szert a globális kiskereskedelmi forgalomban. A megoldás rohamos terjedésére számítunk azzal párhuzamosan, ahogy a felhasználók és a kiskereskedők megbarátkoznak a technológia alkalmazásával” – mondta Aaron McPherson, az IDC Financial Insights globális fizetés-stratégiai igazgatója. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin