Connect with us

technokrata

A Nokia Siemens Networks segítségével bővül a lengyel LTE hálózat

Dotkom

A Nokia Siemens Networks segítségével bővül a lengyel LTE hálózat

A Polkomtel a Nokia Siemens Networks segítségével bővíti mobil-szélessávú hálózatát.

A Polkomtel (a lengyelországi Plus mobilhálózat üzemeltetője), valamint partnere, az Aero2 a Nokia Siemens Networks-öt választotta GSM, HSPA+ és Long Term Evolution (LTE) hálózata korszerűsítésére és bővítésére. Az együttműködés célja nagyobb lefedettség és magasabb szintű hang- és adatátviteli szolgáltatások nyújtása a mobil-szélessávot használók számára. A vállalatok keretmegállapodást írtak alá mobil-hozzáférési hálózat szállításáról, telepítéséről és karbantartásáról. A támogatási szolgáltatásokat egy további megállapodásban rögzítették.

Az okostelefonok növekvő népszerűsége egyre nagyobb terhet ró a mobilszolgáltatók hálózatára. Ezzel párhuzamosan nőnek a felhasználók szolgáltatáshoz kapcsolódó elvárásai is. A Nokia Siemens Networks – mely 63 LTE hálózat-telepítési referenciájával, valamint 206 WCDMA-hálózati ügyfelével világelső a mobil-szélessávú szolgáltatások területén – innovatív technológiáit és globális tapasztalatát bocsátja rendelkezésre annak érdekében, hogy a Polkomtel és az Aero2 a lehető legmagasabb színvonalú mobilszolgáltatásokat nyújthassa.

A szerződés keretében a Nokia Siemens Networks korszerűsíti a Polkomtel GSM hálózatát, valamint a mobil-szélessávú lefedettséget növeli HSPA+-szal a 900 MHz-es, LTE-vel kezdetben az 1800 MHz-es frekvenciasávban. A vállalat emellett korszerűsíti a meglévő rádiós hozzáférési hálózatot (Radio Access Network – RAN) a teljes egészében IP-alapú Single RAN platformmal (A leszállított eszközök között megtalálható az energiahatékony, nagy teljesítőképességű Flexi Multiradio Base Station és a továbbfejlesztett Flexi Multiradio 10 Base Station.).­

A fejlesztés része emellett a Nokia Siemens Networks NetAct hálózatfelügyeleti rendszerének frissítése és bővítése, amellyel a Polkomtel és az Aero2 hatékonyan, központilag ellenőrizheti, szabályozhatja és optimalizálhatja GSM, 3G és LTE hálózatának működését, s közben a hálózat energiafogyasztását is jelentősen csökkentheti.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin