Connect with us

Hirdetés

technokrata

Befenyítette az Acert a Google?

Dotkom

Befenyítette az Acert a Google?

A kínai Alibaba szerint a Google megvonná az Acertől az Android licenszét, ha be meri mutatni az Aliyun OS-es készülékét.

Az Acer tegnap mutatta volna be a kifejezetten a kínai piacra gyártott A800-as készülékét, de ezt nem tette meg. A készüléken nem Android futott volna, hanem a kínai Alibaba Group internetes kereskedőcég sajátkészítésű mobil operációs rendszere, az Aliyun. Kína hatalmas és gyorsan növő piac, éles a verseny és a Google fenyegetéssel vette rá az Acert, hogy ne jelentesse meg a készüléket.

A deal ennyi: ha kiadja az aliyunos készüléket, akkor megvonják tőle az Android használati jogát. Az Acer pedig eleget tett a Google ultimátumának. Persze a Google és az Acer nem kommentálta a hírt, mellyel az Alibaba állt elő, illetve az Acer csak annyit közölt, hogy váratlan problémák merültek fel az A800-as készüléknél. Ha az Alibaba vádja igaz, akkor a Google erősen visszaélt a piaci fölényével.

Az Aliyun mobil OS egy Linux-alapú mobil operációs rendszer, melyet kifejezetten okostelefonokra készíttettek. A kifejezetten a kínai piacra és igényekre készített Aliyun-t az AliCloud készítette, mely az internetes vállalkozásaiból meggazdagodott Alibaba Csoport tagja. Az első Aliyun 2011. július végén jelent meg, 2012 májusáig összesen 1 millió ilyen mobil OS-sel szerelt okostelefont adtak el Kínában. Egyik fő vonzereje az Aliyunnak, hogy kínaiak készítették kínaiaknak, de emellett nem elhanyagolható az a tény sem, hogy erősen kötődik a felhő-alapú adattárolásra is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés