Connect with us

Hirdetés

technokrata

Linus Torvalds szerint az Android megmenthetné a Nokiát

Dotkom

Linus Torvalds szerint az Android megmenthetné a Nokiát

A Linux kitalálója, Linus Torvalds véleményének adott hangot a minap, miszerint nem volt jó választás a Windows Phone a Nokiának, bár amúgy is alapból utálja mobilokat.

A jelenleg Amerikában élő finn származású Linux-rendszerek atyja hazatért Finnországba, hogy átvegye a Millenium Technology nagydíját. Ez alkalomból kereste fel a finn üzleti lap, a Taloussanomat és egy érdekes beszélgetés lett a végeredménye. A beszélgetés konklúziója az lett, hogy Torvalds egyáltalán nem szereti a mobiltelefonokat, de kénytelen használni és jelenleg egy androidos készüléke van. Az egyetlen dolog, ami tetszik neki az operációs rendszerben, az az emailezés élménye, valószínűleg a Gmail felhasználói felületére gondol. Torvalds ennél a pontnál inkább továbbment és elmondta a véleményét a szintén finn Nokiáról. Szerinte hiba volt a Microsofttal szövetségre lépni és ellen menni a trendeknek, vagyis inkább Android alá kellett volna fejleszteniük a Lumiákat, de megérti, hogy miért úgy történt, ahogy, arra mutatván, hogy a Nokia jelenlegi megbízott vezérigazgatója, Stephen Elop előzőleg a Microsoftnál dolgozott. A Microsoft pedig az információs technológiai szektor  domináns tagja, a Windowsnak pedig óriási piaca van, mivel az emberek túl lusták ahhoz, hogy valami újat tanuljanak meg használni, ezért szinte minden vásárlás vége az, hogy Windows PC-t vesznek.

Nem Linus az első olyan elismert szakember, aki annak a véleményének adott hangot, hogy a Nokia jobban járna az Androiddal. Persze a Windows 8 megjelenésével sok minden változhat és lehet, hogy bejön a Nokia számítása az új mobil OS-sel és nőni fog a Windows Phone részesedése a jövőben. Ennél váratlanabb dolgok is történtek már, sose tudhatjuk.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés