Connect with us

Hirdetés

technokrata

5GB ingyen tárhellyel elindult a Google Drive

Dotkom

5GB ingyen tárhellyel elindult a Google Drive

A magán- és vállalati felhasználók öt gigabyte terjedelemben ingyenesen menthetik el adataikat, ennél nagyobb tárhelyért viszont már havidíjat kell fizetniük.

A Google Drive tárhely szolgáltatás az internetes szolgáltató más alkalmazásaival szoros integrációban működik, például Google Docs irodai szerkesztő alkalmazás csomaggal, valamint a Google+ közösségi platformmal.

A “virtuális merevlemez” a böngésző programmal a drive.google.com címen érhető el. A tárhelyen Windows és Mac operációs rendszerrel, valamint Android operációs rendszerrel kompatibilis adatkezelő programok futnak. Az Apple iPhone okostelefonjaival kompatibilis adatkezelő programok később kerülnek telepítésre.

A Google Drive tárhely szolgáltatás igénybe vétele 5 gigabyte (GB) kapacitásig ingyenes, 25 gigabyte pedig már havi 2,50 dollárba, 100 gigabyte pedig 5 dollárba kerül. Ezer gigabyte havi bérleti díja 50 dollár.

A Google későn érkezőnek számít saját internetes tárhely szolgáltatásával, hiszen a Dropbox már 2007 óta nyújt hasonló szolgáltatást. De legnagyobb riválisai is megelőzték már, hiszen az Apple már korábban megnyitotta iCloud szolgáltatását, a Microsoft pedig SkyDrive néven áll virtuális tárhely szolgáltatással ügyfelei rendelkezésére.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés