Connect with us

Hirdetés

technokrata

A RIM átrendezi a vezetőséget

Dotkom

A RIM átrendezi a vezetőséget

Sötét felhők gyülekeznek a kanadai Research in Motion központja felett, melyek a bebukott PlayBook-oknak és a nem túl sikeres BlackBerry-nek is köszönhetőek.

Ha igazak a pletykák (és a pletykák sokszor féligazságok), akkor a RIM háza táján hamarosan sok szék fog megüresedni  vagy átadásra kerülni. A vezér-, és társ vezérigazgatón kívül, Mike Lazaridis és Jim Balsillie is távozik a cégtől.
Bennfentesek tudni vélik, hogy a 2007 óta a cégnél független igazgatóként  dolgozó Barbara Stymies a legesélyesebb a vezetői székre. Ráadásul a hét független vezető -többek közt Barbara is- átvizsgálja a cég jelenlegi struktúráját, az esetleges független vezérigazgató lehetőségét és döntést hoznak arról is, hogy mely kulcsfontosságú beosztásokat tartsák meg. A független bizottság még  ebben a hónapban, január 31- én ismerteti fogja a jelentését , ezután a kilenc elnökségi tagnak egy hónapja van arra, hogy megfontolják és érdemi döntést hozzanak a RIM érdekében.

A kanadai székhelyű RIM-nek a 2011 egy nagyon nehéz év volt. A BlackBerry csak vesztett a mobilpiacon a világon mindenhol, a pár napos rendszerleállás is betett a cég hírnevének, a Playbook-nak is kénytelenek voltak csökkenteni az árát és nem biztos, hogy a 2012 bármiféle fejlődést tud majd nyújtani a cég számára, mivel a többi vetélytársa már messze földön túl jár hozzájuk képest.Ráadásul az a tény, hogy belső vizsgálatot is indítottak amiatt, hogy hogyan tudnának spórolni a kötelező kiadásokon, szintén nem vet jó fényt a cégre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés