Connect with us

Hirdetés

technokrata

Telenor: nőtt a multimédiás üzenetek népszerűsége az ünnepek idején

Dotkom

Telenor: nőtt a multimédiás üzenetek népszerűsége az ünnepek idején

Mintegy 124 ezer gigabájtnyi jókívánság ment át a Telenor rendszerén az ünnepi időszak alatt.

A Telenor előfizetői karácsonyi és szilveszteri jókívánságaik továbbításával több mint 124 ezer GB-nyi adatforgalmat bonyolítottak, ami a tavalyi évhez képest kiemelkedő, mintegy 46%-os növekedést jelent. Számottevő mértékben nőtt az MMS-ek száma is, 11%-kal több, közel 176 ezer multimédiás üzenetet küldtek december 24. és január 1. között. Az SMS-küldés idén is rendkívül népszerű volt: a szöveges üzenetek száma december 24-én meghaladta, szilveszterkor pedig megközelítette a 11 milliót. Bár továbbra is nagyon sokan kívántak SMS-ben kellemes ünnepeket a Telenor előfizetői közül, jelentősen növekedett az MMS-ek valamint a mobilinternet segítségével küldött köszöntések száma a korábbi évekhez képest. Ez azt jelenti, hogy mind a hagyományos készüléket, mind pedig az okostelefont használók körében fokozódott a multimédiás üzenetek népszerűsége az ünnepek idején: előbbiek MMS-ben, utóbbiak mobilinterneten keresztül köszöntötték barátaikat, szeretteiket, illetve osztották meg velük a karácsony legszebb pillanatairól készített fényképeket, videókat.
A Telenor Magyarország 2011-es kutatásaiból kiderül, hogy a jól megszokott, hagyományos funkciók mellett a felhasználók előszeretettel használják mobiljukat szórakozásra, multimédiás tartalmak megtekintésére és továbbküldésére is. Az előfizetők 91%-a például rendszeresen készít fényképeket készülékével.  Az ünnepi időszak adatai is alátámasztják ezt a tendenciát. A mobilinternet használata jelentős mértékben emelkedett ezeken a napokon: az adatforgalom 2010-hez képest 46%-kal nőtt, meghaladva a 124 ezer GB-ot. Az MMS-ek száma pedig 11 százalékkal lett nagyobb az ünnepek idején a tavalyihoz képest, 2011-ben karácsony és szilveszter napján így összesen közel 176 ezer MMS-sel kívántak kellemes ünnepeket a Telenor előfizetői. A legforgalmasabb napon, december 24-én közel 59 ezer multimédiás üzenetet küldtek, mely több mint 16 százalékos növekedés az előző évi számokhoz viszonyítva. A Telenor nagyszabású hálózatfejlesztésének köszönhetően ekkor is valamennyi üzenet sikeresen és időben eljutott címzettjéhez.

Továbbra is népszerűek voltak ugyanakkor az SMS-ek, számuk összesen 22 millióra rúgott a két ünnepnapon: december 24-én több mint 11 millió, szilveszterkor pedig 10,8 millió szöveges üzenetet küldtek a Telenor hálózatán. Az ünnep legforgalmasabb időszaka Szentestére esett, ekkor csak a 17 és 20 óra közötti időszakban 1,8 millió üzenetváltás történt, illetve voltak olyan pillanatok, amikor az SMS-ek másodpercenkénti száma elérte a 237-et.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés