Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Apple teszi a lovat a Samsung alá

Dotkom

Az Apple teszi a lovat a Samsung alá

Úgy tűnik, olyan antennákat raktak bele az iPhone 4S-be, melyek szabványa a Samsungnál található.

Biztos sokan emlékeznek arra a bakira tavaly, amikor az iPhone 4-el bizonyos fogás mellett elment a térerő és így megszakadt a vonal. Ez sok készüléket érintett és akkor ez elég kapitális hiba volt a cég részéről (pláne hogy eleinte próbálták eltussolni az ügyet). Az Apple a tavalyi AntennaGate-ből kiindulva biztosra ment és kettő darab antennával is ellátta az új okostelefonját, így az egyik fogadja, a másik pedig küldi az adatokat. Az egyetlen probléma vele csak az, hogy ezt a múlt heti sajtótájékoztatón Tim Cook a saját találmányuknak és fejlesztésüknek nevezte, pedig ez egyáltalán nem igaz: “Az iPhone 4S az első olyan telefon, mely intelligensen vált a két antenna között küldéskor és fogadáskor.”

Viszont a valódi feltaláló, Gert Frølund Pedersen, aki az Aalborg Egyetem professzora, ezt megcáfolta: “Amikor az Apple azt mondta, hogy ez újdonság, akkor ez nem volt igaz. Már régóta használt technológia ez. Például a drótnélküli DECT telefon is ezen az elven működik.”
Pedersen a szabványt 2007-ben adta el a Samsungnak, aki mint tudható, éppen a megjelenő 4S-t szeretné betiltatni mindenhol és ehhez gyűjti azokat a szabványsértéseket, melyek az ő tulajdonában vannak. Egy kipipálva.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés