Connect with us

technokrata

Pentagon: “A Huawei a kínaiak trójai falova”

Dotkom

Pentagon: “A Huawei a kínaiak trójai falova”

A kínai Huawei szoros kapcsolatokat ápol a Kínai Néphadsereggel, állítja a Pentagon. A telekommunikációs cég cáfol.

Mindent megtesznek, hogy ne sikerüljön

Az amerikai Védelmi Minisztérium szerint a Huawei az eszközeiben olyan kiskapukat hagy, melyeken keresztül a kínai hadsereg képes lehallgatni a hálózatokat, így későbbiekben az amerikai telekommunikációs hálózatokat is. A kínai telekommunikációs cég amerikában a 4G-s hálózati eszközeivel szeretne többek közt megjelenni, de eddig mindig az amerikai kormány ellenállásával szembesülhettek. Így jártak 2008-ban is, amikor a 3Com nevű szoftvercéget szerették volna felvásárolni (a pénzügyminisztérium nem engedélyezte), vagy tavaly, amikor a nemzetbiztonság rávette az AT&T és a Sprint mobilszolgáltatókat arra, hogy ne vásároljanak Huawei eszközöket.

Valós lehet a veszély

A Kína-szakértő Dan Blumenthal szerint az amerikai hírszerzés, a külügyminiszter, a védelmi miniszter és az elnök nemzetbiztonsági tanácsadója is kockázatos és valós tényként kezeli ezt a jelentést. William Plummer, aki a kínai cég washingtoni külkapcsolati igazgatój, levelet írt Leon Paletta védelmi miniszternek, melyben alaptalannak és igazságtalannak tartja a cége elleni lejárató kampányt és tagadja, hogy cége bármilyen kapcsolatban is állna a kínai hadsereggel. Hangot adott még annak a ténynek is, hogy eszközeik a világ 50 legnagyobb telekommunikációs cégéből 45-nél jelen vannak, nem volt probléma a biztonsági ellenőrzéseken és soha egyetlen hasonló témájú vádat nem kaptak eddig egyik ország kormányától  sem.

A Huawei céget 1988-ban Ren Zhengfei alapította, aki korábban a Kínai Néphadsereg mérnöke volt. A cég főleg mobilkommunikációs eszközöket gyárt, úgy mint usb modemeket,  wi-fi modemeket, set-top boxokat, okostelefonokat (IDEOS), tablet PC-ket és egyéb hálózati eszközöket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin