Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung lenyomta a Nokiát

Dotkom

A Samsung lenyomta a Nokiát

A Samsung átvette a vezetést a Nokiától a nyugat-európai mobiltelefon piacon.

A dél-koreai vállalat az idei első negyedévben 29,3 százalékos piaci részesedésre tett szert az IDC piackutató vállalat adatai szerint.

Az értékesítésekben hagyományosan vezető Nokia 27,9 százalékos részesedéssel a második helyre csúszott vissza a rangsorban. A harmadik helyezést az Apple iPhone vívta ki magának 9,8 százalékkal.

Egy évvel ezelőtt a Nokia 32,7 százalékos piaci részesedéssel vezette a listát, a Samsung pedig 29,1 százalékkal állt a második helyen.

A ranglistát a piackutató cég az összes készülék kategóriára kiterjedően állította össze, nem csak a felső kategóriás okostelefonok figyelembe vételével.

Az IDC szerint a Samsung az olcsó készülék kategóriában hozott helyes dizájn-döntéseknek, valamint a felső kategóriában az Android operációs rendszer alkalmazásának köszönhetően tört előre az értékesítésekben.

Az okostelefon piaci szegmensben az Apple ütötte ki a Nokiát a vezető pozícióból. Az iPhone egymaga az IDC adatai szerint 20,8 százalékos piacrészre tett szert, míg a Nokia okostelefonjai együttesen 19,6 százalékot hasítottak ki maguknak. Tavaly a Nokia még 40,6 százalékos  részesedéssel rendelkezett az okostelefon szegmensben.

A Samsung az okostelefon piacon 12,1 százalékos részesedéssel az ötödik helyen áll, de a tavalyihoz képest eladásait 744 százalékkal növelte.

A Nokia sorsfordító hatást remél a Microsoft Windows Phone 7 operációs rendszerének bevezetésétől az okostelefon modelljeinél. A Nokia egyszerűbb modelljeivel piacvezető a feltörekvő térségekben, Indiában és Kínában, ami biztosítja számára a világpiaci vezető szerepet is. Az Android operációs rendszer támadásától azonban ezek a térségek sem mentesek és erősen szorongatják a Nokia eladásait.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés