Connect with us

Hirdetés

technokrata

Online jelnyelvi szótár indult

Kütyük

Online jelnyelvi szótár indult

A Hallatlan Alapítvány és a Vodafone Magyarország Alapítvány együttműködésének legújabb fejleményeként elindult az online jelfeltöltés.

A Hallatlan Alapítvány a hazai jelnyelv népszerűsítését és hatékony oktatásának elősegítését célozza meg a www.hallatlan.hu címen elérhető online jelnyelvi szótárával, melyet a Vodafone Magyarország Alapítvány támogatásával hoztak létre. A honlap legújabb fejlesztése, hogy a weboldalon regisztráló felhasználónak lehetősége nyílik jel feltöltésére videó formájában.

“Szeretnénk mindenkinek lehetőséget adni a szótár bővítésére. Azok a jelek és dialektusok, amelyeket több felhasználó is megszavaz, bekerülnek a főszótár jelei közé, mint végleges, elfogadott jelek.” – mondta el Bartos Pál, a Hallatlan Alapítvány elnöke. Így próbálják biztosítani a szótár széleskörű és dinamikus fejlődését.

A közel 1000 regisztrált felhasználó közül többen küldtek már be saját jelelt videót, melyeket a honlapon meg is lehet tekinteni. Ezen túlmenően a weboldal látogatói témakörök szerint nézhetik meg a különböző szavak és kifejezések jeleit, kvíz segítségével letesztelhetik tudásukat valamint a jelnyelvi híradót is nyomon követhetik hétről-hétre.

A Hallatlan Alapítvány és a Vodafone Magyarország Alapítvány évek óta tartó közös munkájának már számos egyedülálló eredménye született, mint például az online jelnyelvi oktató program a www.hallatlan.hu weboldalon, a jelnyelvet oktató multimédiás DVD-Rom felnőtteknek és gyermekeknek, illetve legutóbb az online jelnyelvi híradó, mely szintén a www.hallatlan.hu oldalon, a Jelnyelvi Híradó menüpont alatt érhető el.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés