Connect with us

technokrata

Gyorsan eltűnő telefonok

Kütyük

Gyorsan eltűnő telefonok

Kíváncsi, milyen gyorsan veszi észre az átlagember, hogy eltűnt telefonja? Egy nemrég végzett kutatás válasszal szolgál.

A kocsi/lakáskulcson túl egyértelműen mobiltelefonjaink váltak a legfontosabb, magunkkal hordozott tárgyakká. Nem csak azért, mert eltűnésükkel fel kell dolgoznunk az így kialakult hiányérzetet, hanem a rengeteg, benne tárolt adat is életünk fontos részévé vált. Ki tudna fejből például 2-3 ismerős telefonszámát felidézni? Ki vagyunk szolgáltatva a kis készüléknek, mégsem vigyázunk rá eléggé, derítette ki egy napokban bemutatott kutatás.

A SecurEnvoy és a YouGov közös felmérése érdekes eredményeket hozott a témában. Megállapításuk szerint az emberek harmada negyed órán belül észreveszi, ha eltűnt mobiltelefonja, a többségnek azonban akár egy órába is beletelhet a felismerés. Persze közel sem mindegy, milyen emberről is van szó! A férfiak hamarabb kapnak fejükhöz, mint a nők, de leggyorsabban a tinédzsereknek esik le a tantusz: eltűnt a telefon.

elveszett mobiltelefon

Ennek okait ugyan nem kutatta a felmérés, de nyilvánvaló az összefüggés a reakcióidő és a kis készülék adott felhasználó számára való fontossága között. A fiatalabbak 25 százaléka, különösen a 18 és 24 év közöttiek öt percen belül megérzik a telefon hiányát. Ugyanakkor az 55 évesnél idősebbek esetében ennek aránya már csak 13 százalék. Mulatságos viszont, hogy a megfigyelések szerint később veszi észre telefonjának eltűnését az, aki házas. Ez valószínűleg arra vezethető vissza, hogy az egyedülállók hajlamosabbak gyakrabban ellenőrizni a készüléket, kereste-e őket valaki, történt-e valami érdekes a közösségi hálózatokon; míg a nős emberek inkább lenémítják a telefont.

„Azt sugallják az adatok, hogy a mobiltelefonok ugyanúgy az életünk részévé váltak, az emberek mindenhova magukkal viszik, akárcsak tárcáikat, táskáikat.” – summázta a kutatás megállapításait Steve Watts, a SecurEnvoy társalapítója.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

huawei

Dotkom

Teljesen megújul a Huawei közösségi oldala

2021. január 25. hétfő

Dotkom

Az alaprendszerek újjászületése

2021. január 25. hétfő
eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone

Műszaki Magazin