Connect with us
Hirdetés

technokrata

Okostelefon adót vezetne be az Európai Bizottság

Kütyük

Okostelefon adót vezetne be az Európai Bizottság

Az Európai Unió kormányzati szervezete többfunkcionális eszköznek minősítené az okostelefonokat és 14 százalékkal növelné a forgalmazóikra kivetett adókat. A javaslat nehéz helyzetbe hozza a válság miatt az árak csökkentésére törekvő gyártókat.

“Az új adó annak a veszélyét hordozza magában, hogy a legújabb alkalmazások elérhetetlenné válnak az európai felhasználók számára”- áll a Nokia közleményében, mely szerint az áremelkedésnek drámai hatásai lennének. A telefongyártó szerint a növekvő adók hatására munkahelyek is megszűnnek majd a szektorban.

Az okostelefonokat a legtöbb európai országban luxusterméknek tekintik. Jelenleg csupán a mobilok elenyésző része van felszerelve GPS navigációval, vagy tévénézésre is alkalmas rendszerrel, a gyártók azonban ezeknek a technikáknak az integrálását tervezik az alacsonyabb árkategóriájú termékeikbe is a közeljövőben. A tervezet tehát a mobiltelefonok jelentős részének növelné az árát, miközben az eladások száma csökken.

Az új adónem bevezetését Hollandia és Németország kezdeményezte, ahhoz, hogy a javaslat törvény erőre emelkedjen még legalább hat hónapnak el kell telnie, mialatt a tagállamok kialakítják az álláspontjukat a tervvel kapcsolatban. A gyártók részvényeinek árfolyamában mindenesetre már most is érzékelhető a hatása.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés