Connect with us

Hirdetés

technokrata

Grokster: bezárt a bazár

Kütyük

Grokster: bezárt a bazár

A Grokster, az Amerikai Egyesült Államok egyik legnagyobb törvénytelenül működő peer-to-peer file-cserélő rendszere megállapodást kötött a felperes Metro-Goldwyn-Mayer Studióval, melynek értelmében beszünteti tevékenységét.

Az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának júniusi határozata alapján azok a file-cserélő rendszereket használó személyek és cégek, melyek szerzői jogsértő magatartásra bátorítják a felhasználókat szolgáltatásaik használatával, felelősségre vonhatók a felhasználók magatartásáért. A döntés meghozatala után a Legfelsőbb Bíróság visszaküldte az ügyet végső jóváhagyásra a Kaliforniai Központi Kerületi Bíróságnak. A Grokster a pereskedés folytatása helyett megállapodott a filmstúdióval, hogy azonnali hatállyal beszünteti működését.

Kálmán András, az ASVA igazgatója az esettel kapcsolatban a következőt mondta el: „Nagyon várjuk, hogy egy olyan technikai rendszeren keresztül tudjuk a filmeket kiváló minőségben eljuttatni a közönséghez, amelyről a letöltés nem ütközik szerzői jogsértésbe. Az ASVA nem a filmletöltések ellen harcol, hanem azért, hogy az emberek legális oldalakról töltsék le a filmeket.”



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés