Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az ötezer forintos lélektani határ alatt az ADSL árak

Kütyük

Az ötezer forintos lélektani határ alatt az ADSL árak

A szélessávú internet ma harmadába kerül, mint két évvel ezelőtt.

A GTS-Datanet most induló ADSL akciója keretében új lakossági előfizetők számára belépési díj nélkül, havonta csupán bruttó 4995 Ft-ért kínálja 512 Kb/s letöltési sebességű ADSL easy_c csomagját. A GTS-Datanettel emellett ingyen is lehet internetezni: az ADSL easy csomag előfizetőinek a szerződéskötést követő első négy hónapban egyáltalán nem kell fizetniük a szélessávú kapcsolatért. Ezek az ADSL árak lejjebb vannak az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által korábban meghatározott ötezer forintos „lélektani határnál”, amelynél a keskenysávú kapcsolattal rendelkezők nagy része hajlandó szélessávra váltani.

A kiskereskedelmi ADSL árak két év alatt harmadukra estek vissza. 2003 végén a GTS-Datanet legolcsóbb, 384 Kb/s sávszélességű lakossági csomagjának havidíja egy éves hűségnyilatkozattal még bruttó 12 375 Ft volt, ami mellett bruttó 28 175 Ft belépési díjat is ki kellett fizetni. Egy év internetezés így 176 675 Ft-ba került, ami akkoriban teljesen versenyképes árnak számított. Ma a legalacsonyabb, 512 kb/s-os lakossági csomagért mindössze évi 59 940 Ft-ot kell fizetni a cégnél.

„A kiskereskedelmi árak drasztikus csökkenése elsősorban a piacon zajló kiélezett versenynek, valamint a nagykereskedelmi árak csökkenésének köszönhető” – mondta el Szathmári Géza, a GTS-Datanet vezérigazgatója. „Bízunk benne, hogy a jelenlegi ADSL árak a legtöbb háztartást már nem terhelik meg túlságosan, ezért a szélessávú előfizetők száma a közeljövőben ugrásszerűen megnőhet. A kiskereskedelmi árak további csökkenése alapvetően a nagykereskedelmi árak alakulásától függ majd a jövőben. Véleményünk szerint további jelentős árcsökkenés az elkövetkező hónapokban nem várható az ADSL piacon” – tette hozzá.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés