Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyelőre nem lesz iTunes a Nokia N91-en

Kütyük

Egyelőre nem lesz iTunes a Nokia N91-en

A Nokia bejelentette, hogy egyes korábbi feltételezésekkel ellentétben nem kötött szerződést az Apple céggel az iTunes zenei szolgáltatás és az N91-es zenemobil összeházasításáról.


A Nokia munkatársai ezzel együtt elmondták, hogy az N sorozatú telefonok speciális adottságai miatt a szoftverfejlesztők rendkívül könnyen és gyorsan készíthetnek olyan megoldásokat, melyek segítségével az N91-en is igénybe vehető lesz az iTunes.

˝Jelen pillanatban nincs üzleti megállapodás a Nokia és az Apple között az iTunes-nak az N sorozatú készülékekbe történő integrálásáról. Lévén azonban, hogy tulajdonképpen egy nyílt számítógépes platformról beszélünk, bárki, így például az Apple is könnyedén kifejleszthet egy iTunes jellegű alkalmazást˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Kari Tuutti, a Nokia multimédiás részlegének a szóvivője.

Az egyik finn napilap, a Taloussanomat korábban arról számolt be, hogy a Nokia hamarosan meghonosítja az iTunes-t az N91-es telefonon. Tuuti erre reagálva elmondta, hogy a Nokia előrehaladott szoftverfejlesztésekkel rendelkezik, azonban mindeddig nem kötött szerződéseket ez ügyben.

Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, a többek közt merevlemezzel is felvértezett Nokia N91 piaci debütálása minden jel szerint késni fog. A finn gyártó munkatársai az idén tavasszal történt hivatalos bejelentés kapcsán azt ígérték, hogy a nagy tudású zenemobil még az idei esztendő negyedik negyedévében megjelenik majd a kereskedelmi forgalomban, vagyis, hogy az N91 már ott lehet karácsonyfa alatt. Ehhez képest a legfrissebb híradások már arról szólnak, hogy a Nokia N91 csak valamikor 2006 januárja és márciusa között debütál majd a piacon. A készülék ára a megjelenés pillanatában várhatóan 700 euró, vagyis mintegy 170 ezer forint lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés