Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az iPod-nak nincs félnivalója az MP3-as mobiloktól

Kütyük

Az iPod-nak nincs félnivalója az MP3-as mobiloktól

Sokakban felvetődhet a kérdés, hogy az MP3 lejátszós mobiltelefonok és az iPod, valamint a hozzá hasonló hordozható digitális zenelejátszók hogyan élnek meg egymás mellett a piacon?


A Strategy Analytics piackutató cég egyik legfrissebb felmérése egyértelmű választ ad arra a kérdésre, hogy az MP3 kompatibilis telefonok kiszorítják-e az iPod-ot a piacról? A válasz: nem!

˝Jelen pillanatban az iPod az összes mobiltelefonos kihívóját könnyű szerrel le tudja söpörni az asztalról˝ – olvasható a jelentésben, mely felhívja a figyelmet arra, hogy az elsőgenerációs MP3 mobiltelefonok zenei funkciói rendkívül nehezen kezelhetők, ezenkívül pedig a hangminőségűk is komoly kihívásokkal küszködik. Ezzel szemben az iPod könnyen használható és kiválóan szól, no persze telefonálni egyáltalán nem lehet vele.

A Strategy Analytics a Nagy-Britanniában jelenleg kapható készülékeket vette górcső alá, így például megvizsgálta a Samsung SGH-E720-at, a Sony Ericsson féle V800-at, az O2 XM-et és az Orange SPV500-at. Zenei teljesítmény alapján az O2 XM vitte a pálmát, összességében azonban a Samsung üdvöskéje lett a befutó.

A jelentés készítői utalnak arra, hogy a mostanság, illetve a közeljövőben érkező új modellek várhatóan minden szempontból jelentősen jobban teljesítenek majd. Ilyen készülék például a Sony Ericsson W800i, vagy a Nokia N91.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés