Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újfajta, nem Bluetooth-os vezeték nélküli headset

Kütyük

Újfajta, nem Bluetooth-os vezeték nélküli headset

A Reason Products nevezetű cég hamarosan piacra dobja azon Unleash típusjelzésű headsetét, mely vezeték nélküli, ám nem a már jól ismert Bluetooth technológiára épül.

Az Unleash headset a Bluetooth-tól eltérően nem rádióhullámok segítségével tart kapcsolatot a mobiltelefonokkal, hanem egy újfajta, mágneses elven működő adatátviteli technológiára épül.

Az újdonság bejelentése kapcsán a Reason Products képviselői hangsúlyozták, hogy az Unleash headset legnagyobb előnye a páratlanul alacsony fogyasztás, valamint a hasonló vezeték nélküli eszközökhöz képest roppant alacsony ár. A fejlesztők utaltak arra, hogy a rövid távolságokon belül használható, mágneses alapelven működő headset körülbelül ötször kevesebbet fogyaszt, mint egy átlagos Bluetooth headset, ráadásul a felhasználóknak egy parányi, AA elemekkel működő töltő berendezés révén lényegében bármikor, így például utazás közben is lehetőségük nyílik az eszköz feltöltésére.

A rádióhullámok helyett az úgynevezett NFMW (Near Field Magnetic Wireless) technológiára épülő Unleash headset kifejlesztésekor a Reason Products különös figyelmet szentelt annak, hogy az új eszköz ne zavarja a különböző vezeték nélküli eszközök működését. A gyártó állítása szerint az Unleash headset sem a TDMA, sem a CDMA, sem pedig a hagyományos GSM telefonokkal nem interferál. Az Egyesült Államokban és a világ más régióiban várhatóan idén nyártól kapható újfajta headset 99 dollárba fog kerülni, beszélgetési, illetve készenléti ideje pedig négy óra, illetve hét nap lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés