Connect with us

Hirdetés

technokrata

Májusban jelennek meg az első 1 megapixeles kamerás mobilok

Kütyük

Májusban jelennek meg az első 1 megapixeles kamerás mobilok

A Vodafone csoport érdekeltségi körébe tartozó J-Phone, valamint Japán legnagyobb mobiltelefonos szolgáltató cége, az NTT DoCoMo hamarosan, előreláthatólag már májusban megkezdi az első nagy felbontású, 1 megapixeles integrált digitális fényképezőgépekkel felszerelt mobiltelefonok forgalmazását.

Ezen újgenerációs mobil készülékek segítségével a jelenleg forgalomban lévő hasonló mobilokhoz képest mintegy négyszer nagyobb felbontású felvételeket lehet készíteni, és az ilyen új mobilokkal készített felvételek immár akár fotónyomtatásra is alkalmasak lesznek. Egyes szakértők szerint az 1 megapixel felbontású digitális fényképezőgépekkel szerelt új mobiltelefonok a belépőszintű digitális fényképezőgépeknek állítanak majd közvetlen konkurenciát, azonban elképzelhető, hogy eleinte nem túl nagy érdeklődés mutatkozik majd ezen új mobilok iránt.

Japán harmadik legnagyobb mobiltelefonos szolgáltatója, a J-Phone május közepén kívánja piacra dobni első, 1 megapixel felbontású fényképek készítésére is alkalmas mobiltelefonját, mely készülékről tudni lehet, hogy a kamerás mobilpiac egyik vezető cége, a Sharp gyártósorain fog készülni.

Japán elsőszámú mobiltelefonos szolgáltató cége, az NTT DoCoMo várhatóan már április 8-án le fogja rántani a leplet az első, nagy felbontású digitális fényképezőgéppel szerelt mobiltelefonjáról, azonban ezen Mitsubishi Electric gyártmányú újdonság is csak májusban kerül majd a kereskedések polcaira. Különböző források tudni vélik, hogy az NTT DoCoMo ezt követően több hasonló modellt is be kíván majd mutatni, így többek közt egy Sony Ericsson, valamint egy Fujitsu gyártmányú mobiltelefont.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés