Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dél-Koreában 2006-ra tolódik a 3G országos bevezetése

Kütyük

Dél-Koreában 2006-ra tolódik a 3G országos bevezetése

A Korea Economic Daily című napilap értesülései szerint a dél-koreai kormányzat 2006-ra halasztotta a 2 GHz-es frekvenciasávban működő harmadik generációs (3G) mobiltelefonos technológiák országos szinten történő bevezetését.

A napilap e témával kacsolatban közölt cikkéből az is kiderül, hogy bár a harmadik generációs szolgáltatások országos bevezetése késni fog, ezen szolgáltatások a dél-koreai fővárosban, Szöülban az eredeti terveknek megfelelően már ebben az évben elérhetők lesznek.

Emlékezetes, hogy a dél-koreai kormányzat mindeddig azt tervezte, hogy a 2 GHz-es frekvenciasávot használó újgenerációs mobiltelefonos technológiák már 2003-ban országszerte elérhetők lesznek, tehát ehhez képest jelentős visszalépést jelent a kormányzat mostani döntése, vagyis, hogy a 3G három évvel később, várhatóan csak 2006-ban lesz elérhető egész Dél-Koreában.

A CDG (CDMA Development Group) jelentése szerint két dél-koreai mobiltelefonos szolgáltató cég, az SK Telecom, valamint a KT Freetel már a tavalyi esztendőben beindította első kereskedelmi 3G CDMA2000 1xEV-DO szolgáltatásait, azonban ezen szolgáltatások nem a 2 GHz-es frekvenciasávot használják. Az SK Telecom egy 800 MHz-es frekvenciasávú rendszert, a KT Freetel pedig egy 1700 MHz-es PCS rendszert használ harmadik generációs szolgáltatásaihoz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés