Connect with us

Hirdetés

technokrata

Afrika készen áll a 3G fogadására

Kütyük

Afrika készen áll a 3G fogadására

A harmadik generációs mobiltelefonos technológiák szépen lassan az afrikai kontinensen is meghonosodnak, ami szakértők szerint korántsem meglepő, ugyanis bár Afrika a legszegényebb földrész, a mobiltelefonos cégek mégis óriási üzleti lehetőségeket látnak benne.

A Multi-Links Telecommunications például a nigériai Lagos-ban két héttel ezelőtt már be is indította azon újgenerációs mobiltelefonos hálózatát, mely a legújabb technológiáknak köszönhetően több száz ezer hívást, és jelentős internetes forgalmat is minden további nélkül képes kezelni.

A Rel-Tel nevezetű mobiltelefonos szolgáltató Nigériában három hónapon belül beindítja első harmadik generációs szolgáltatását, mely eleinte Lagos-ban, később azonban az ország más régióiban is elérhető lesz. Egy harmadik nigériai szolgáltató, a Starcomms azt tervezi, hogy valamikor még az idén üzembehelyezi első harmadik generációs szolgáltatását, vagyis elmondható, hogy az afrikai ország 3G terén sok európai és távol-keleti országnál is előrébb tart.

A Multi-Links Telecommunications hálózati megoldásait szállító Nortel Networks, valamint a Rel-Tellel jó kapcsolatokat ápoló Ericsson vezetői úgy vélekednek, hogy az afrikai mobiltelefonos piac óriási lehetőségeket rejt magában. Tény, hogy a telekommunikációs iparnak az afrikai kontinensen – más földrészekkel ellentétben – még van hova fejlődnie, ugyanis jelen pillanatban még a legfejlettebb afrikai régiókban is csak minden tizedik embernek van vezetékes, vagy mobiltelefonja, és egyes afrikai országokban a lakosságnak csak 0,5 százaléka rendelkezik telefonnal.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés