Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Google segít lecserélni problémás jelszavainkat

google

Dotkom

A Google segít lecserélni problémás jelszavainkat

A Google segít lecserélni problémás jelszavainkat

Rengetegen kaptak olyan üzenetet, melyben a Google próbál segítséget nyújtani

Biztosan sokan mások is kaptak nem egyszer olyan üzenetet, melyben a Google próbál nekünk jelezni, hogy le kellene cserélni jelszavakat, mert azok kikerültek valahol.

Ezek általában széleskörű hackertámadások eredményei, melyekbe valahogy mi is bekerültünk sajnálatos módon. Ez akkor történhet meg a legkönnyebben, ha nem túl frappáns, egyszerű, kevés karakterből álló jelszóval próbáljuk meg védeni fiókunkat.

Míg ez az értesítés önmagában nagyon kedves és hasznos, ha el akarunk kezdeni utánajárni és ténylegesen lecserélni jelszavainkat, akkor tapasztalhattuk, hogy ez egy elég fájdalmas és kínlódásokkal teli folyamat. A Google erre találta ki megoldását, miszerint segít nekünk lecserélni a feltört jelszavakat, így komoly időt és energiát próbál megspórolni nekünk.

A Google szerin:

“A Google Chrome segíteni fog lecserélni a feltört jelszavakat egyelten kattintással. Természetesen ez csak a támogatott oldalakra vonatkozik. Amint egy olyan oldalra tévedünk, ahol probléma volt a jelszóval, ott egyszerűen csak fel fogja ajánlani, hogy ‘change password’ és ha mi ezt elfogadjuk, már készen is vagyunk. Nem csak végig fog navigálni, el is végzi helyettünk a feladatot.”

Mindenesetre fontos megjegyezni, hogy az adott oldalnak támogatnia kell ezt a lehetőséget, különben a Chrome nem képes elvégezni helyettünk a piszkos munkát.

Egyébként a leginkább úgy tudjuk megelőzni az ilyen és ehhez hasonló problémákat, ha normális jelszót állítunk be. Az, hogy a gyermekünk/kutyánk neve, vagy hogy “jelszó”, vagy “jelszó1111” már korántsem elég ahhoz, hogy meggátoljon bármilyen nemű feltörést. Egy jól működő jelszónak minimum kell tartalmaznia kis- és nagybetűt, számokat és nyolcnál több karaktert. Ezt mindenképp fel kell jegyezni valami olyan helyre, ami nem feltörhető és nincs állandóan az adott készülék mellett, amit használunk, tehát semmiképp se a monitor aljára ragasszuk fel post-ittel. A fizikailag papírra leírt jelszó nem rossz megoldás, csak mindenképp érdemes a lakás/iroda olyan részére elhelyezni (lehetőleg rejtve), hogy senki számára ne legyen egyértelmű, hogy az mihez is tartozik.

A legeslegjobb és legbombabiztosabb módszer egyébként, ha megjegyezzük. Egyelőre az agyunkat még nem tudják távolról hackelni.

Forrás: Ubergizmo

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés