Connect with us

Hirdetés

technokrata

Három kontinenst köt össze a Design Terminal virtuális Mentorprogramja

design terminal

Dotkom

Három kontinenst köt össze a Design Terminal virtuális Mentorprogramja

Három kontinenst köt össze a Design Terminal virtuális Mentorprogramja

Teljes mértékben az online térben valósul meg a startupokat szakmai tudással támogató program tavaszi szemesztere, melyhez formabontó képzéseket, workshopokat és izgalmas közösségépítő programokat állított össze a Design Terminal. Bő két hónap múlva tizenegy csapat mutatkozik be a Virtuális Demo Day-en – addig azonban még számtalan hasznos ismeret birtokába kerülnek az innovatív, társadalmi kihívásokra válaszokat kereső vállalkozások.

Három kontinensről és kilenc országból jelentkeztek a startupok Magyarország és a régió első Virtuális Mentorprogramjára. A Design Terminalnak többéves gyakorlata van abban, hogy az induló vállalkozásokat egyedi igényeik szerint támogassa, segítse őket üzleti modelljük, termékük fejlesztésében. A jelenlegi helyzet azonban a szervezőket is kihívások elé állította.

Annak érdekében, hogy minél pontosabb képet kapjanak a nemzetközi startup világ vírusválság okozta helyzetéről, Startup Krízis kérdőívet indítottak, melyre 22 országból 240 válasz érkezett. A konklúziók nagyban segítették a szervezőket abban, hogy célzott és a jelenleg leghasznosabb képzési tervet állítsák össze a csapatok számára. A minden eddiginél gazdagabb programkínálat tematikájában is a változó körülményekhez igazodik. Kiemelten foglalkoznak a résztvevők azzal, hogyan élhetik túl a válságot a vállalkozások, hogyan érdemes rendkívüli helyzetekre, krízisekre reagálniuk.

Emellett pedig a tízhetes program tavaszi szemeszterét teljes egészében az online térbe ültette át az innovációs ügynökség. Ez a változás már a kiválasztási folyamatot, vagyis a Power Campet is érintette, mely során tizenkilenc, a világ különböző tájairól érkező csapatból kovácsoltak közösséget virtuális megoldások segítségével.

A végső válogatásba tizenegy startup került be, ebből nyolc magyar és három külföldi – chilei, kenyai és egyiptomi – vállalkozás. Így van olyan startupper, aki minden nap hajnal 3-kor kel annak érdekében, hogy részt vegyen a tartalmas programelemeken. A csapatok nem csak a workshopokhoz, előadásokhoz csatlakoznak online, de networking és közösségépítő alkalmakon – reggeli bejelentkezéseken és esti lazításokon – is ismerkedhetnek egymással.

A startupok által kínált innovatív, társadalmi kihívásokra reagáló megoldások most is széles spektrumon mozognak. Olyan csapatok kaptak lehetőséget a Mentorprogramban való részvételre, mint az adományozás klasszikus formáit megújító Donatero, a digitális molycsapdát fejlesztő SMAPP, az élelmiszeripari munkaerő toborzásban újítást hozó Upsoo, az értékesítést és marketinget egyedi megoldásokkal forradalmasító Proworx Digital. A Fleet simplify autótulajdonosoknak kínál flottamenedzsment szolgáltatást, a Sweet City a legfinomabb édességeket gyűjti közös platformra, a Saffy Water a víztisztításban alkalmaz innovatív technológiát.

A Kider App a szülőknek nyújt segítséget abban, hogy a legmegfelelőbb elfoglaltságot találják meg gyermekeiknek, a BIRD-TECH a középfeszültségű hálózatok áramütéseitől kímélné meg a madarakat, a Briefly cégeket és a reklámipar szabadúszóit köti össze platformján, az ExaMe pedig okostelefonra optimalizálja az érettségi tételek anyagát. Ebben a szemeszterben is kiemelt figyelmet kapnak a női vállalkozók: 2020 tavaszán hat női alapítású startup került be a válogatásba.

A program erőssége a hazai és nemzetközi szakemberekből álló mentorcsapat, akik közreműködésével nagy szerepet kap a vállalkozások igényeire szabott, egyéni mentorálás. Ebben a szemeszterben tizenketten segítik a startuppereket.

A Design Terminal Mentorprogramja július 16-án, virtuális Demo Day-el ér véget, a csapatok online prezentálják majd, milyen fejlődést értek el a tíz hét alatt.

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés