Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az ABB robotjai segítenek New Yorkban karácsonyi hangulatot varázsolni

abb

Dotkom

Az ABB robotjai segítenek New Yorkban karácsonyi hangulatot varázsolni

Az ABB robotjai segítenek New Yorkban karácsonyi hangulatot varázsolni

Kevés ünnepi dekoráció versenyezhet a New York-i Bloomingdale’s áruházláncéval.

A kiskereskedelmi lánc minden évben jól kidolgozott, új ötletekkel és interaktív elemekkel kápráztatja el a vásárlóit.

Ez évben az ABB 12 robotja öltözteti díszbe az áruház kirakatait, ráirányítva a figyelmet a robotikában és az automatizálási technológiában rejlő lehetőségekre, amelyekkel forradalmasítható a vásárlásösztönző látványtervezés, és még dinamikusabbá tehető a vásárlási élmény.

Az ABB robotjai arról híresek, hogy a legfejlettebb technológiai színvonalat képviselik, és ipari környezetben együtt tudnak dolgozni az emberekkel. Ezek a robotok azonban sokkal több feladatra is alkalmazhatók. Az ABB robotok ezekben a napokban, New Yorkban, a metropolisz egyik legikonikusabb áruházban, a Bloomingdale’s-ben köszöntik a vásárlókat, így varázsolva a karácsonyi bevásárlást még szórakoztatóbbá és vidámabbá.

Az ABB négy darab, hattengelyes IRB 120 típusú robotja most azon a közös feladaton dolgozik, hogy egy hatalmas karácsonyfa ágait 20 törékeny aranydísszel díszítse fel. A másik kirakatban négy IRB 1200-as robot alkotta kvartett réz csörgőkön, tamburinon, harangjátékon és egy futurisztikus digitális xilofonon karácsonyi dallamokat játszik. Az utcán nézelődő vásárlók három karácsonyi dal közül választhatnak, és a bátrabbak részt vehetnek egy kis karaokéban is. Az énekes kedvű vevők a dalok szövegét a négy IRB 120-as robot karjára erősített három mozgó, 38”-os, grafikus RoboScreens®-en követhetik.

Bent, a Bloomingdale’s áruházban, YuMi®, az ABB kétkarú, kollaboratív, azaz együttműködő robotja mutatja be a legújabb Nespresso terméket, és különféle kávékkal kínálja a betérő vásárlókat.  A vásárlók közvetlenül kapcsolatba léphetnek YuMi®-val, az emberek melletti biztonságos munkavégzésre tervezett robottal. A kávét kínáló robot egyedülálló vásárlási élményt nyújt, és lehetővé teszi, hogy a vásárlók működés közben ismerhessék meg a Nespresso új termékét. Műveleti pontosságának és mozgékonyságának köszönhetően YuMi® automatizálja a kávéfőzés teljes folyamatát, a kiválasztott kávékapszula kezelésétől és betöltésétől a forró ital felszolgálásán át az elhasznált kapszula újrahasznosítását biztosító elhelyezéséig.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy részt vehetünk a New York-i karácsonyi vásár megnyitójának számító nevezetes eseményen. Arra is büszkék vagyunk, hogy ünnepi hangulatot teremtünk a Bloomingdale’s vásárlói számára, akiknek bemutathatjuk, hogy a robotika és az automatizálási technológia miként képes magasabb szintre emelni a vásárlás élményét,”

nyilatkozta Marc Segura, az ABB Service Robotics vezetője.

„A Bloomingdale’s-ben tartott bemutatókkal azt kívánjuk demonstrálni, hogy a robotika miként teheti a vizuális vásárlásösztönző látványtervezést dinamikusabbá és vonzóbbá. A jövőben a kiskereskedelmi üzletek a robotika segítségével innovatív, a vásárlókkal interakcióba lépő médiumokat hozhatnak létre, bemutathatják termékeiket, és az árusítóhelyeken sokkal jobban felkelthetik a vásárlók figyelmét, mint a hagyományos, statikus áruházi kirakatok.”              

A Bloomingdale’s-be telepített robotokat az ABB US Robotics Auburn Hillsben, Michigan államban lévő központjában szakemberek felügyelik a nap 24 órájában,az ABB Ability™ Connected Services rendszerén keresztül.  A fejlett rendszer távfelügyeletet végez, és elemzi a közvetlenül a robotoktól érkező adatokat, segítségével az ABB szakemberei meghatározzák, és már a kialakulásuk előtt felkészülhetnek a váratlan leállásokhoz vezető esetleges problémák elkerülésére.

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés