Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hatalmas siker az érintéses fizetés a Visa számára

Dotkom

Hatalmas siker az érintéses fizetés a Visa számára

Hatalmas siker az érintéses fizetés a Visa számára

A 2019-es franciaországi FIFA női labdarúgó-világbajnokságon a drukkerek imádják!

A Visa (NYSE: V), a FIFA hivatalos fizetési szolgáltató partnere a mai napon közzétette elemzését a Franciaországban megrendezett 2019-es női labdarúgó-világbajnokság csoportköre (június 7. – június 20.) alatt regisztrált költésekről.

Az eredmények szerint a drukkerek a kilenc hivatalos franciaországi stadionban a vásárlások több mint felét (51%-át) érintéses fizetési technológiával (érintéses bankkártyával, okostelefonnal, fizetésre alkalmassá tett karkötővel és viselhető eszközzel) intézték.

A nemzetközi Visa kártyatulajdonosok stadionon kívüli költéseinek elemzése a turizmus növekedését mutatja Franciaországban, különösen a mérkőzéseknek otthont adó kisebb városokban. Csak a kilenc vendéglátó városban egyedül 140%-kal nőtt azon Visa kártyatulajdonosok száma, akik az érintéses fizetést választották a stadionon kívüli vásárlásokkor.

„A futballrajongók szívesen használják a gyors, kényelmes és biztonságos érintéses fizetést, hogy gyorsabban átjussanak a soron és visszatérhessenek a pályán zajló izgalmas eseményekhez”

– mondta Lynne Biggar, a Visa marketing és kommunikációs igazgatója.

„A FIFA női labdarúgó-világbajnokság kizárólagos fizetési szolgáltatójaként büszkén támogatjuk a sportolókat, akik hihetetlen élménnyé teszik ezt a tornát, ugyanakkor a drukkerek élményét is fokozni szeretnénk a gyors, innovatív fizetési módokkal.”

fifa-infographic-final-1

A Visa megállapításai

Stadionon belüli adatok (június 7. és 20. között)

  • Az egyetlen meccs alatti, legnagyobb összegű stadionbéli költést az Egyesült Államok–Chile mérkőzésen (Parc de Princes, Párizs) regisztrálták, ez az időszak végéig az összes költés mintegy 14%-át tette ki. A következő legnagyobb összegű költést (mely 8%-ot tett ki) a Franciaország és Dél-Korea közötti nyitómérkőzésen (Parc de Princes, Párizs) regisztrálták, ahol több mint 45 000 szurkoló töltötte meg a Párizs belvárosában található stadiont.
  • A legtöbbet a franciaországi drukkerek költötték: a vásárlások 53%-a nekik tulajdonítható. Őket sorrendben az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Ausztráliából, Hollandiából, Németországból, Japánból, Kanadából, Norvégiából, Svédországból, Svájcból és Kínából érkezett szurkolók követik.
  • Az átlagot tekintve egy-egy vásárlásra a japán drukkerek költötték a legtöbbet, őket a kínai és a mexikói szurkolók követik.
  • A tranzakciók között a legnagyobb kumulált összeget az élelmiszer- és üdítőital-vásárlások képviselték (több mint 54%), ezt a szuvenírvásárlások követték (46%).

Stadionon kívüli személyes tranzakciók (június 7. és 20. között)

A nemzetközi Visa kártyatulajdonosok stadionon kívüli költéseinek elemzése a turizmus növekedését mutatta a meccseknek otthont adó városokban.

  • A torna kezdete óta 4,45 millió stadionon kívüli tranzakcióra került sor.
  • Az érintéses fizetéses tranzakciók a tavalyi év júniusához képest 140%-kal nőttek a vendéglátó városokban.
  • A legtöbb stadionon kívüli vásárlást Párizsban hajtották végre, ezt Nizza és Lyon követte.
  • A vendéglátó városokban a bajnokság kezdete óta nőnek a külföldiek általi költések, ami hozzájárul az összes külföldi tranzakció előző évhez képesti növekedéséhez.
    • A kisebb vendéglátó városokban jelentősebb mértékű költésnövekedés figyelhető meg az előző évhez képest, Reimsben például 87%-ot tett ki, Valenciennes-ben 71%-ot, Le Havre-ban pedig 384%-ot.
    • A külföldi tranzakciók a nagyobb városokban is nőttek az előző év azonos időszakához képest: Párizsban 16%-kal, Nizzában 24%-kal és Lyonban szintén 24%-kal.
  • Franciaország teljes területét tekintve az előző év azonos időszakához képest a legnagyobb külföldi költésnövekedés a következő országokból érkezetteknek tudható be: Egyesült Államok (21%), Egyesült Királyság (8%), Németország (86%), Svájc (28%) és Spanyolország (21%).
  • A vendéglátó városokban a legnagyobb külföldi költések az alábbi három országból érkezetteknek tulajdoníthatók: Egyesült Államok (18%), Egyesült Királyság (19%) és Kína (4%).

A Visa a bajnokság helyszínén

Vezető globális fizetési szolgáltatóként a Visa elkötelezett aziránt, hogy kiemelkedő élményben részesítse a drukkereket a FIFA női labdarúgó-világbajnokság alatt, a legkorszerűbb fizetési technológiát biztosítva minden meccshelyszínen, lehetővé téve a kártyával, okostelefonnal vagy viselhető fizetési eszközzel való fizetést.

  • A torna ideje alatt a Visa a kizárólagos fizetési szolgáltató minden stadionban, melyekben elfogadják a bankkártyákat. A stadionon belül a szurkolók mind a kilenc hivatalos helyszínen érintéses fizetési technológiával fizethetnek érintéses betét- és hitelkártyával valamint mobilfizetéssel a több mint 1600 korszerűsített kasszaterminálnál.
  • A kasszaterminálok a Visa érzékszervekre ható márkajelzésével vannak ellátva, amely egyedi Visa hangjelzéssel és animációval jelzi a tranzakció végrehajtását, megadva ezáltal a szurkolóknak azt a megnyugvást, amelyre a Visa használatakor mindenkor vágynak.
  • Ezen túlmenően azok, akik nem rendelkeznek Visa kártyával, minden hivatalos meccshelyszínen a Visa ügyfélszolgálati standján vásárolhatnak a bajnokság logójával ellátott érintéses Visa feltöltőkártyát és fizetésre alkalmassá tett karkötőt.
  • A Visa a Natixis Payments szolgáltatót bízta meg a kasszás fizetési és a felöltős fizetési megoldások biztosításával a stadionokban.

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés