Connect with us

Hirdetés

technokrata

Telefonhátlapból műalkotást? Naná! 2000 Honor hátlapjából készült installáció Hongkongban

Dotkom

Telefonhátlapból műalkotást? Naná! 2000 Honor hátlapjából készült installáció Hongkongban

Telefonhátlapból műalkotást? Naná! 2000 Honor hátlapjából készült installáció Hongkongban

A dizájn iránt elkötelezett Honor egy különleges kiállításon ötvözi a művészetet a technológiával.

A Honor megnyitotta a „Művészológia” (Artology: Explore Art & Technology with You(th)) nevű kiállítást, ahol az érdeklődők felfedezhetik a művészet és a technológia kortárs szintézisét Hongkong ikonikus művészeti központjában, az H Queen’s-ben. A kiállítás demonstrálja a Honor dizájn iránti elkötelezettségét, illetve a vállalat technológiai áttöréseinek fontos pontjait mutatja be. A tárlaton megtekinthető az Aurora névre hallgató műalkotás, amely mintegy 2000 darab újrahasznosított Honor okostelefon üveg hátlapjából készült, valamint a speciálisan kialakított technológiai zónák, ahol a látogatók megismerhetik az okostelefon-technológia jövőjét, és megtekinthetik a Honor legfrissebb fejlesztéseit, amelyek magukban hordozzák a digitális bennszülöttek életminősége fejlesztésének ígéretét.

artology_02

Az innováció és a szakértelem legmagasabb színvonalát jelentik azok az üveg hátlapok, melyeket a Honor gyárt. A 15 nanomembrán, amely bevonja az üveg, egyaránt képes tükrözni és megtörni az áthaladó fényt, azonban mindössze egyetlen, a membránok közé szoruló porszem is torzíthatja a teljes membránkészletet. Az újrahasznosított hátlapok egyediségéből inspirálódva Red Hong Yi, malajziai művésznő megalkotta az Aurorát, és az ipari hulladékot modern művészetté formálta.

A kiállításon a látogatók megismerhetik a világ első 48 megapixeles kamerával rendelkező okostelefon technológiai, illetve megtekinthetik az okostelefon képernyők fejlődését – a legkorábbi 18:9-es keret nélküli kijelzőtől egészen a Honor legújabb All -View megjelenítőjéig. Az egyik technológiai zóna a világ híres látnivalóit és ikonjait jeleníti meg, valamint elénk tárja Hongkong legemblematikusabb utcai jelenetének replikáját. A látogatóknak lehetősége nyílik kipróbálni a Honor okostelefonjait és megismerhetik a páratlanul részletes, gyönyörű képek készítésének praktikáit. Az okostelefonok képernyőivel foglalkozó zónában az érdeklődők bepillantást nyernek a Honor dizájn-gondolkodásába, megismerhetik a folyamatot, melynek során a vállalat elkészítette a világ első kávamentes, képernyőbe épített kamerás kijelzőjét.

Monumentális műalkotás 2000 Honor üveg hátlapból

Az Aurora alkotója, Red Hong Yi malajziai művésznő szokatlan látásmódjával vált ismertté, aki a hétköznapi dolgokat képes a művészet szolgálatába állítani, munkásságával a Sotheby Intézet „11 Art World Entrepreneurs You Should Know” 2018-as listájára is felkerült.

„Óriási öröm számomra, hogy lehetőségem nyílt együttműködni a Honorral egy ilyen grandiózus projekt keretében. Ennek az egyik legjobb része az volt, hogy élvezhettem a Honor bizalmát, akik teljes kreatív szabadságról biztosítottak engem és hittek a szokatlan ötleteimben. Remélem, hogy az Aurora a látogatóknak egy olyan élményt kínál majd, amely a tudományt, a technológiát és a művészetet egy meghitt, elmélkedésre buzdító térben ötvözi”

– mondta Red Hong Yi.

„Mind a Honor, mind Red másképp képzel el egy monumentális műalkotást. Red egy díjnyertes művész, aki festék nélkül fest és egyike a világ legjobb iparművészeinek, aki arra használja szokatlan képzelőerejét, hogy hétköznapi dolgokat művészeti remekművekké varázsoljon. A Honor arra ösztönzi az ifjúságot, hogy a társadalmi normákkal mit sem törődve, találják meg saját útjukat a sikerhez. A Honor Reddel való együttműködése az ifjúság sorsa iránti elkötelezettségünk tanúbizonysága, mellyel arra szeretnénk biztatni a fiatalokat, hogy alkossanak megalkuvás nélkül, mint ő”

– mondta George Zhao, a Honor elnöke.

Az Artology kiállítás a Hong Kong belvárosában található, H Queen Hart termében tekinthető meg decembertől 11-től december 23-áig. Hétfőtől vasárnapig reggel tizenegytől este fél tízig fogadja a látogatókat. A belépés díjtalan.

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés